Разширяват обхвата на проверките за незаконни каравани


Разширяват обхвата на проверките за незаконни каравани
Снимка: dir.bg
17 Април 2024, Сряда


Те ще стигнат и до Рибарското селище в местността Ченгене скеле

Автор: Десант

Междуведомствената комисия, организирана по инициатива на областния управител на област Бургас Пламен Янев, продължава с щателните проверки за незаконно поставени каравани, палатки и кемпери върху територията на морски плажове, гори, земеделски имоти, защитени територии и местности, държавна собственост.

Само за два дни са констатирани 80 неправомерно разположени на плажа „Вромос“ край Черноморец каравани. Вследствие на информационната кампания 20 от тях са доброволно премахнати от собствениците им. Останалите обаче ги грозят солидни глоби.

„Установихме каравани с всички възможни нарушения. Някои са поставени на плажната ивица, други върху дюни, върху държавен горски фонд, в земеделски земи без необходимите документи", съобщи във връзка с акцията срещу незаконното къмпингуване по Южното Черноморие бургаският областен  управител.

При проверките са установени незаконни сондажи, един от тях - на плажна ивица. Открита е и палатка в дере.

Проверките продължават на плаж „Вромос“, като обхватът на проверяваните имоти се разширява. Ще се проверяват и имоти по сигнали на граждани.

Рибарското селище в местността Ченгене скеле е също на дневен ред за проверки, където, освен каравани, върху държавни имоти са разположени моторни лодки, фургони, вещи и съоръжения.

От Областна управа Бургас призовават собствениците на каравани, моторни лодки, фургони, вещи и съоръжения, разположени неправомерно върху държавна земя, да проявят отговорно отношение към личното си имущество, да спазват законовите норми и да ги отстранят.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки