„БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ поеха важен ангажимент за разрешаването на проблемите в „Слънчев бряг-Запад"


„БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ поеха важен ангажимент за разрешаването на проблемите в „Слънчев бряг-Запад"
29 Юни 2021, Вторник


Партиите от дясноцентристкото обединение с чиста съвест могат да кажат, че изпълниха всяко едно от обещанията си преди четири години

Автор: Десант

Водачът на листата на „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ за 2 МИР-Бургас Христиан Митев, кандидат-депутатите Марияна Лефтерова и Денис Йовчев, както и националният лидер на НФСБ Валери Симеонов се срещнаха с представители на Инициативния комитет на собствениците в Слънчев бряг-Запад.

Поводът бе сериозните проблеми, които имат постоянно живущите в тази част на курорта. По данни на инициативния комитет, там живеят около 3 хил.души, има над 20 хил.жилища, както и хотелски комплекси, а в пика на лятото зоната се обитава от около 300 хил.души.

Условията за тях са ужасяващи, сигнализират от Комитета. Улиците са в окаяно състояние, осветление почти няма, липсвала и канализация за дъждовни води, поради което при всеки дъжд всичко ставало в кал и локви.

Заради това и те се обърнаха към „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“, за да поставят проблемите си и потърсят реално разрешение чрез държавно финансиране.

Партиите, които са в основата на дясноцентристкото политическо обединение с чиста съвест могат да кажат, че са изпълнили всички ангажименти през последния си мандат в парламента.
Днес те поеха още един такъв – да се намери начин чрез държавния бюджет да се ремонтира инфраструктурата в Слънчев бряг-Запад.

„Жителите на Слънчев бряг-Запад живеят в един огромен застроен град, в който няма улици, няма отводнявания, дъждовна канализация, осветление. Те искат най-елементарното – да имат по-добра инфраструктура. Ние като представители на партия, която се явява в момента на парламентарни избори, ще поемем ангажимент, който може да изпълним – а именно държавата също да подсигури финансиране за инфраструктурата на Слънчев бряг. Тя е длъжна да го направи, защото това е национален курорт. Той не е само в източната част, която е до морето, защото в западната също има много хотели, апартаменти и хората тук също плащат немалки данъци. Да не говоря, че тази част на Слънчев бряг си има своите предимства – има много повече зеленина, сравнителна тишина и потенциал за един природен курорт“, каза след срещата Валери Симеонов, лидер на НФСБ.

Димитър Димитров, който е председател на Инициативния комитет, посочи че от дълги години търсят подкрепа, но така и не могат да я намерят. Той искрено се надява „БЪЛГАРСКИТЕ ПАТРИОТИ“ да са част от следващия парламент и изпълнят поето обещание.

„Търсим помощ от всички хора, които може да помогнат. Заради това се обърнахме към „Българските патриоти“. Радвам се, че веднага откликнаха на нашия призив за среща. Те са хора с влияние, познание и контакти. Идеята ни е да намерим варианти за финансиране на национално ниво, за да придобие вид на истински курорт с национално значение. Проблемите са много, потънали сме в разруха и забвение“, каза Димитър Димитров.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки