„Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ“ откриха шатра в бургаския жк „Изгрев“


„Българските патриоти - ВМРО, Воля и НФСБ“ откриха шатра в бургаския жк „Изгрев“
29 Юни 2021, Вторник


Там на всеки, който пожелае, ще му бъде показано как се гласува машинно

Автор: Десант

С откриването на шатрата си в бургаския жк „Изгрев“ „Българските патриоти ВМРО, ВОЛЯ и НФСБ“ стартираха и важна кампания, с която в дните преди изборите кандидатите за депутатите от коалицията ще запознават възрастни хора с процеса на машинното гласуване.

На предизборния пункт в комплекса, който може да бъде открит на самия вход на парк „Велека“ всеки, който се чувства неподготвен да пусне гласа си през машина, ще може да се запознае с процеса отблизо и да се увери с очите си, че в него няма нищо сложно.



На официалното откриване на шатрата днес присъстваха водачът на листата на „Българските патриоти“  за Бургас Христиан Митев, кандидатите за народни представители Николай Стоянов, Валери Ангелов, Йорданка Лазаринова, Радослав Петков и Ивайло Стаматов.

„Поехме ангажимент през миналата седмица да осигурим таблети на нашите шатри в центъра  и в жк „Изгрев“, така че всеки гражданин, който иска да види и да пробва гласуването с машина. Смятам, че тази инициатива е добра и приканвам всички граждани да се включат. Тя е подходяща за всички граждани, които не са сигурни и не са уверени за машинния вот – ще могат да се уверят, че не е сложно при нас до 10 юли. Горд съм да заявя, че изпреварихме Централната избирателна комисия, която тепърва ще осигурява тестови машини за гласуване в изборните райони“, каза водачът на листата на „Българските патриоти“ за Бургас Христиан Митев.

На входа на парка в жк „Изгрев“ пък пръв разбра колко лесно се пуска вот с машина бе 72-годишният бургазлия Дико Вълков, който каза: „Виждам по телевизията, че възрастни хора се оплакват от новия начин на гласуване, страхуват се да отидат до секциите. Днес видях, че наистина не е трудно и призовавам всички стари хора да дойдат и да пробват – процесът съвсем не е сложен“.

Кандидатите за депутати от листата на „Българските патриоти“ пък след това обиколиха парка заедно с тестовия таблет, за да покажат нагледно процеса на машинното гласуване на хора, разхождащи се в парка. Масово реакцията беше позитивна, а бургазлии – учудени колко всъщност по-лесно е това спрямо вота с бюлетини.




В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки