Благовестие по време на пандемия


Благовестие по време на пандемия
06 Май 2020, Сряда


Традиционната картичка с изображението на каварненската църква „Св. вмчк Георги“ тази година бе нарисувана дигитално

Автор: Атанас Димитров

Тази година дигитализацията даде своето отражение и върху вече традиционно издаваната лимитирана картичка с изображението на каварненската църква „Св. вмчк Георги“. Неин автор е Христо Тренев от Trenev Art Studio.

Христо е роден в София в семейство на художници. Завършил e Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров“, а по-късно и Националната художествена академия в София.

Той е художник на свободна практика и се занимава с карикатура, като работи основно с помощта на дигиталните технологии. Изображението на църквата „Св. вмчк Георги“ също е рисувано дигитално.

Дизайнер на самата картичка отново е Глория Ангелова. За пореден път тя даде своя принос за общото ни дело, за разпространяване на българщината и почитта към предците ни и към изконната ни духовност.

Отново приятели на храма подкрепиха тиражирането на хартиени копия на картичката, които се даряват за благословение на Гергьовден, който е и официалният празник на град Каварна.

Картички за благословение ще бъдат раздавани и във всички храмове, в които се разпространява бюлетинът ни „Вяра и Дело“.


В категории: Новини , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки