Земеделските стопани вече могат да подават възражения за площите, допустими за подпомагане


Земеделските стопани вече могат да подават възражения за площите, допустими за подпомагане
02 Декември 2019, Понеделник


Проектът е одобрен със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева

Автор: Десант

От днес, 2 декември, земеделските стопани ще могат да проверят дали заявените от тях площи попадат изцяло или частично в обхвата на проекта на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2019.

Справките се извършват в Система за електронни услуги (СЕУ) на Държавен фонд „Земеделие“ – Разплащателна агенция (https://seu.dfz.bg/).

Проектът е одобрен със заповед на министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и е предаден на ДФЗ – РА за извършване на кръстосани проверки, калкулации и изплащане на субсидии по схеми и мерки за директни плащания на площ.

При несъгласие с посочените данни, кандидатите могат да подават възражения автоматично до 13 декември 2019 г. включително от Система за електронни услуги (СЕУ) - ДФЗ.

За подпомагане с регистрация в СЕУ стопаните ще могат да генерират възражения от личните си профили в системата, а останалите – от публичната част на системата. Възраженията ще се приемат и в Областните дирекции „Земеделие”.

При затруднение в проверките на данните или при подаване на възраженията, кандидатите могат да се обърнат за помощ към областните и общинските служби по земеделие към Министерството на земеделието, храните и горите.

След разглеждането на всички постъпили възражения ще бъде подготвен и финалният специализиран слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2019. На базата тази актуализирана информация ДФЗ – РА ще извърши окончателните оторизации по схемите и мерките на площ.


В категории: Новини , Съвети за земеделието , Земеделие и скотовъдство

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки