Академия за родители: Подкрепят ли работодателите работещите майки и бащи


Академия за родители: Подкрепят ли работодателите работещите майки и бащи
Снимката е илюстративна
27 Ноември 2019, Сряда


Възможността за работа от вкъщи и гъвкавото работно време се практикуват сред 1/3 от 2000 анкетирани

Автор: Десант

Над 97% от родителите у нас очакват работодателите да имат политики за подкрепа на работещите майки и бащи. Това показват данните от проучване сред над 2000 родители от общността на най-големия семеен форум у нас – Академия за родители.

Почти 75% от родителите са доволни от социалните придобивки и отношението на работодателите – напълно или поне частично, а 25% не се чувстват достатъчно подкрепени. 

Кариерното развитие, както и преквалификацията са водещи теми сред работещите родители в нов контекст. Над 35% от тях отчитат кариерно развитие, макар и с по-бавни темпове, а над 20% споделят, че това, че са родители ги мотивира да инвестират повече в кариерата си.  25% от анкетираните нямат време за кариерно развитие.

На въпроса какво очакват повече родителите от работодателите си – водеща е темата за разбирането и гъвкавия работен ден.

„Изключително важно е да има доверие, толерантност и разбиране между работодател, служител, както и колеги и преки началници. Родителят да има възможността да излиза и дори да закъснява спокойно и да наваксва с работата допълнително, когато се налага“ – споделя една от участничките в анкетата.

„Повече емоционална подкрепа в периода на връщане на работа след майчинство –ново въвеждащо обучение или период с по-малко натоварване, докато се адаптирам отново“ – споделя друга от анкетираните майки.

Възможността за работа от вкъщи и гъвкавото работно време се практикуват сред 1/3 от анкетираните, а 47% имат гъвкав край и старт на работния ден, което позволява  да взимат децата си от детска градина или училище. 

В социалния пакет на работещите родители влизат допълнителното здравно осигуряване, финансовите бонуси, ваучерите за храна. Около 16% от анкетираните нямат допълнителни придобивки на работа.

Инициативата „Академия за родители" е прие предизвикателството да събере на едно място работещи родители, работодатели и експерти и да предостави възможност за дискусия на всички тези въпроси. Темата за кариера и семейство ще присъства в специална зона в следващото издание на Академия за родители, което ще е на 22 февруари 2020 г. в столичното НДК.

Новата зона цели да покаже възможностите за професионална реализация и преквалификация на младите родители, както и добрите практики на компаниите работодатели в подкрепа на служителите им – споделят организаторите.

До 14 декември 2019 г. е ранната регистрация за работодатели, които искат да участват в събитието и имат какво да предложат на работещите родители: кариерни възможности с придобивки – доза гъвкавост и разбиране.


В категории: Новини , Анализи

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Енчев И .
22.12.2019 20:10:16
0
0
С какво предназначение и защо Българите, сме се появили на тази Планета?
(Начините на прилагане и следване на Българското ни, историческо предназначение, са описани подробно в плана - "БЪЛГАРСКИЯТ НОВ ЖИЗНЕН ФОРМАТ", уникална творба-план, разработен от малка Българо-Японска група под ръководството на Енчев, Илия от Пловди)
Но;
• Как можем копирали западните "таласъм-тиквени" вакханалии, (коренно неподходящи на бита и културата ни), да научим младото си поколение, да конструира "кукерски-маски", без да се страхува?!
• Как можем да научим младите, на колко години е Българският ни многонационален-етнос, и на колко години действително е Родината им - България, когато ние възрастните с "родителски-претенции", незнаем или неискаме да знаем;
• Кой е Набу Кудури Уцур-I от 1,126г. ~ 1,105г. пр.н.е.?
• Коѝ са Савската царица и брат ѝ Тимоти от 950г. ~ 940 г. пр.н.е.?
• Коѝ са Онон, Заир и Пилони от 950г. ~ 920г. пр.н.е.?
• Кой е Худон от 850г. пр.н.е.?
• Кой е Худоносор / Петубастис от 817г. пр.н.е.?
• Коѝ са Проний ѝ Набопаласар от 626г. пр.н.е.?
• Кой е Набу Апла Уцур / Навуходоносор-II от 605г. ~ 539г. пр.н.е.?
• Кой е Набу Кудури Уцур-II от 598г. пр.н.е.?
• Кой е Набонит от 556г. пр.н.е.?
• Кой е Бел Шар Уцуру / Валтасар от 549 г. ~ 539г. пр.н.е.?
• Кой е Кан Мотун от 209г. ~ 174г. пр.н.е.?

Кажете моля кое учебно заведелие в България, със или без претенцията -"прогресивно", преподава сериозно историята ни и учи младите на горе изложените въпроси?
• Защото е престъпление да се стремим за ръководни длъжности в международни организации като Бокова и Сталина в; UN & UNESCO, World Bank, €C и др., незнаейки собственото си историчиеско-предназначение, а камоли да знаем ѝ предназначението на всички държави-членки в тях!
• Защото копирайки запада, позорно сме превърнали школата си в съмнителни "търгашски фирми", ѝ децата си сме хвърлили кат инструменти за печалба в тях!

Старо Българско поверие съветва жените така;
"Единственият сигурен способ против зачеване е,
девойките никога да не се срещат с Българи",
но кой да слуша и помни!?

• На първо место като първопричина за разводите и неуспехите в брака е факта че, срещуположната млада-двойка индивиди, под влияние на силното желание към неизпитаното инстинктно-удоволствие - ( наречено нагон ), търсят единствено приятното удоволствие в отношенията си.
Така повече от 86% младежите, замаени от това взаимно страстно чувство на удоволствие, неподготвени родителски, интелектуално ѝ морално, изведнъж установяват че са станали жертва на несвоевременно, зачатнато-поколение.
Така започва трагедията с разводите!
Така се ражда и голямият процент за доста млади "ненужно-поколение" с покрив, но без никого!
Така продължава и социалният проблем с бездомните-деца в Държавата!
Деца, оставени на произвола!
Деца, изхвърлени през балкона!

• На второ место като първопричина за разводите е факта че напълно липсва предмета "педагогическо - РОДИТЕЛСКО обучение" в образователната ни система.
Не става въпрос за посредственото обучение по биология, само за разликите м/у мъжа, жената и противоположните индивиди в природата, както ѝ начините за предпазване от зачеване!
А сериозно обучение, със задълбочено педагогическо преподаване на моралната отговорност, родителските задължения, и изпит за "РОДИТЕЛСТВО" за двата пола!

• На трето место е липсата на документ / "тезкере" за "РОДИТЕЛСКО ПРАВО,
получен заедно с дипломата след матура в края на гимназиалното образование.
• За успешно издържалите и завършили, им желаем УСПЕХ в живота!
• А за неиздържалите изпита за "РОДИТЕЛСКО ПРАВО", строга забрана не само за създаване на поколение но, и строга ЗАБРАНА ЗА БРАКОСЪЧЕТАНИЯ, срещу най морално падналите индивиди в обществото!

• На четвърто место е липсата на "НОВ-закон в защита на родителското право", т.е.,
( НОВ-закон защитаващ гражданите с документи за успешно издържалите и завършили обучението "Родителско право"), както ѝ, ( НОВ-закон за строго съблюдение моралната разпуснатост и безотговорност от страна на младите индивиди без документи за "Родителски права", със строга ЗАБРАНА ЗА БРАКОСЪЧЕТАНИЕ ) сред обществото!

• Поради социалната безотговорност на обществото към тези изброени фактори като;
обучение и липсата на нови закони, Човечеството живее сред морално разпуснати ѝ паднали соициални устои, без демографска планираност, с заченати-деца без родители, преждевременна бременност, разврат и поквара!
До кога?
Ето какви важни за децата ни въпроси, трябва спешно да решим, а не създаване на псевдо-"прогресивни"- фирми за счетоводен отчет на изпросени поддаяния от съграждани и чужденци , гаврейки се търгашски с думите, училище и просвета!
• Защото имаме толкоз ТИТУЛЯР-заСЛУГИ (професори, декани, академици), а нито един талант, за да направим истинската социално-културна – ПЕРЕСТРОЙКА, за която историятя ни зове!!
Българио, старейшина си на човешкият род на Планетата,
ОСЪЗНАЙ се, ДАЙ ПРИМЕР ѝ, се ВРАЗУМИ!

С Уважение, Енчев / entanashi@abv.bg
*******************************
T. / F.:+81 (424)-62-4808
"Българският нов жизнен формат"
( Автор / Енчев И .)
http://www.spiralata.net/biblioteka
*******************************
"За пълното си щастие
Човек трябва да има
Славно отечество"
Симонид Кeоский /5век преди Христа /
"A за да бъде Българина напълно щастлив,
Трябва да знаe ѝ следва, своето
историческо предназначение! "
Енчев И. / 20век след Христа /
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки