Съдебната битка за цената на билета за градския транспорт в София продължава


Съдебната битка за цената на билета за градския транспорт в София продължава
07 Ноември 2019, Четвъртък


Центърът за градска мобилност (ЦГМ) се е превърнал в община в общината, казват от  Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт

Автор: Янко Крумов

Повече от три години продължава съдебната битка за цената на билета за пътуване с обществен транспорт в София. Поредното заседание на магистратите е насрочено за 8 ноември, от 10,30 ч. в  Административния съд на София - град. Това съобщават от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт.

„Нашата позиция е, че в настоящата ситуация, каквато и цена да бъде заложена, тя не отговаря на европейските регламенти за обществените транспортни услуги и пазарните принципи и е изцяло политически определена.

От тази гледна точка нито електронната система, нито почасовият билет, които се прокрадват в пространството, биха променили липсата на елементарно разбиране за приходи, разходи на транспортни оператори, задължение за обществена услуга и др.

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) се е превърнал в община в общината. Начинът му на функциониране води изключително тежки последици за качеството на обществения транспорт в София, който бележи почти непрекъснат спад в последните 18 години.

Всяка една реформа, която се прави в дружеството от тук нататък, трябва да е насочена на първо място - към повишаване на броя пътуващи с обществен транспорт в София, респективно драстично намаляване на замърсяването на въздуха, шума и задръстванията“ се казва в текста до медиите.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки