Семейство от Москва се сдоби с рожба след молитва пред икона в Бачковския манастир


Семейство от Москва се сдоби с рожба след молитва пред икона в Бачковския манастир
Снимка: Българска патриаршия
10 Октомври 2019, Четвъртък


В края на септември щастливите родители отново пристигнаха в България, за да кръстят детето си в същата света обител

Автор: Десант

На 23 септември в лоното на чадата Христови влезе и петгодишния Артем. Детето е живо свидетелство за чудотворната сила на молитвата пред Бачковската икона на небесната наша застъпница, съобщават от Светия синод на Българската православна църква.

Семейството на Артем, Ирина и Игор С. от Русия посещава преди малко повече от пет години Бачковския манастир. Те са женени от доста време, но нямат деца. В обителта попадат на о. Мелитон и в хода на разговора, споделят болката си.

Отец Мелитон ги насочва към чудотворния образ на св. Богородица в манастира, пред когото могат да отправят своята молитва към Божията майка. Така и правят, а божият служител им подарява райска ябълка от дървото в манастирския двор и като им обещава, че ще ги има в молитвите си, ги изпраща в родната Москва.

Молитвата им е чута и девет месеца по-късно Ирина ражда син. Неописуема е радостта и благодарността на семейството. Детето расте здраво и весело със щастливите си родители.

Ирина и Игор решават, че трябва да кръстят малкия Артем в манастира, в който е бил измолен. Така семейството пристига отново в България, за да изживее радостта от кръщението с вода и дух на малкия Артем и да благодари лично на покровителката на Бачковския манастир, майката Божия и на отец Мелитон, на когото щастливата майка подари избродиран от нея самата образ на св. Пантелеймон.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки