В рамките на един ден - два екшъна с бракониери край морето


В рамките на един ден - два екшъна с бракониери край морето
Снимки: ИАРА
07 Октомври 2019, Понеделник


В единия случай в морето край Ахтопол бяха върнати обратно незаконно уловени 30 кг бяла пясъчна мида, а социалният патронаж в Атия получи дарение от 150 кг барбун, сафрид и друга риба 

Автор: Десант

На 3 октомври, около 9:20 ч., инспектор от сектор РК-Бургас забелязва лице, което пренася каси с риба в лек автомобил, тип пикап, пред магазин в Царево.

След като нарушителят вижда служебния автомобил на ИАРА, той бързо се качва в колата и тръгва в посока главен път Царево – Приморско. Инспекторът подава сигнал засъмнение за нерегламентиран превоз на риба до контролния пункт на гранична полиция в този район.

След спиране на пикапа от служителите на Гранична полиция, служителят на ИАРА установява, че превозното средство не е лицензирано за превоз на риба и други водни организми, а за превозвания улов липсват документи, установяващи произхода му.

Съставен е акт, с който е иззета общо около 150 кг риба от вида черноморска барбуня, сафрид, морски кефал и сребриста каракуда. Рибата е дарена на Социалния патронаж в с. Атия.



Няколко часа по-късно в същия ден,  в  15:30 ч. е извършена рутинна проверка от инспектор на сектор РК-Бургас около плажната ивица на Ахтопол. Той забелязва лице, което поставя бял чувал в лек автомобил, паркиран в непосредствена близост до плажа.

Със съмнение за превоз на незаконен улов, инспекторът търси съдействие на служители на гранична полиция и се отправя към евентуалния нарушител. При извършената  съвместна проверка е установено, че проверяваното лице превозва около 30 кг бяла пясъчна мида.



На нарушителя е съставен АУАН, а уловът е върнат обратно във водата, уточняват от ИАРА.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки