Цацаров поиска отстраняването на прокурора от Самоков, пребил жена на паркинг


Цацаров поиска отстраняването на прокурора от Самоков, пребил жена на паркинг
19 Юни 2019, Сряда


Искането се основава на доказателства, събрани в рамките на разследване на Софийска градска прокуратура

Автор: Янко Крумов

Главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Прокурорската колегия на ВКК искане за временно отстраняване от длъжност на Христо Белстойнев, прокурор в Районна прокуратура – Самоков, заради повдигнатото му обвинение за престъпление по чл.131, ал.1, т.12, вр. чл.130, ал.1 от НК.

Искането се основава на доказателства, събрани в рамките на разследване на Софийска градска прокуратура, съобщават от пресцентъра на Главна прокуратура.

Христо Белстойнев е привлечен като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер за това, че  на 12 юни, за времето от 14,30 до 15,00 ч. в гр. Самоков, на ул. „Бачо Киро“ по хулигански подбуди причинил лека телесна повреда на Д. Г. Г.

Искането на главния прокурор е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално следствени действия в  гр. Самоков и служебното положение на обвиняемия Белстойнев – прокурор в Районна прокуратура – Самоков, което би могло да попречи на разследването.
       
Главният прокурор настоява Христо Белстойнев да бъде отстранен от длъжността прокурор в Районна прокуратура – Самоков за срок до приключване на воденото срещу него наказателно производство. 

Любопитна подробност е, че прокурорът побойник е паст президент на Ротари клуб Самоков.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки