Още един обвинен кмет: Стойно Чачов злоупотребил с власт


Още един обвинен кмет: Стойно Чачов злоупотребил с власт
Кметът на Стрелча Стойно Чачов
21 Март 2019, Четвъртък


Спрямо кмета на Стрелча е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева

Автор: Десант

Районна прокуратура - Панагюрище привлече като обвиняем кмета на Стрелча Стойно Чачов. Той ще отговаря за това, че през 2016 г. е принудил служител на общинската администрация да подпише молба за освобождаване от заеманата от него длъжност, но без дата.

За да накара потърпевшия да подаде оставката си предварително, Чачов го заплашил с незабавно уволнение. След това наредил молбата да бъде входирана с входящ номер и без знанието и съгласието на служителя, съобщават от прокуратурата.

Спрямо Чачов е взета мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 2 000 лева.

В четвъртък кметът беше привикан на разпит в областната дирекция на МВР в Пазарджик. Той бе разследван за оказан натиск върху общо 17 свои служители, за които се предполага, че са подписали молби за напускане без дата. След акция в общината бяха открити такива документи.

Чачов отрича да е извършвал подобни противозаконни действия и заяви, че акцията срещу него е с цел да бъде дискредитиран.  

"Моята съвест е чиста. Сега просто ще чакаме прокуратурата да си свърши работата", каза кметът на излизане от областната дирекция на МВР в Пазарджик.

По делото се извършват допълнителни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначени са експертизи. Срокът на приключване на разследването е двумесечен.




В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки