Куриоз: Баба джигитка от Харманли се изправя пред съда


Куриоз: Баба джигитка от Харманли се изправя пред съда
10 Януари 2019, Четвъртък


Близо 80-годишната обвиняема секла пътя на „Фолксваген Голф“ и пратила шофьора му в болница

Автор: Янко Крумов

Районна прокуратура-Харманли привлече като обвиняема 78-годишна жена за причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда при катастрофа. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.
 
По делото е установено, че на 2 юли 2018 г., в Харманли, обл. Хасково, обвиняемата М.Б. управлявала лек автомобил, марка „Ауди А6“ по бул. „Цар Освободител“, посока „север-юг“, като на кръстовището с ул. „Алеко Константинов“ отнела предимство на движещия се по улицата лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, шофиран от пострадалия И.И.,  на 20 г.

След пътното произшествие мъжът е бил откаран за оказване на медицинска помощ, при което се установило, че има счупване на шиен прешлен на врата, каквото е и заключението на съдебно-медицинската експертиза.  

Бабата не е пострадала.  

Досъдебното производство по случая е  образувано на 2 юли 2018 г., като по него са били извършени множество процесуално-следствени действия - разпити на свидетели,  на пострадалото лице, изготвени са и автотехническа и съдебно-медицинска експертизи.

След представяне на заключенията им на разследващия орган, през декември 2018 г., са предприети действия за привличане в качеството на обвиняема на М.Б. Спрямо нея е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Предстои предявяване на материалите на страните по делото и внасяне в съда.
 



В категории: Новини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки