Трима полицаи са пострадали при сблъсък с цигани в Сливен


Трима полицаи са пострадали при сблъсък с цигани в Сливен
Снимката е илюстративна
19 Октомври 2018, Петък


Униформените отишли в ромския квартал "Надежда" след подаден сигнал за силна музика. Вместо да спазят закона, десетки цигани се нахвърлили яростно върху служителите на реда

Автор: Янко Крумов

Трима полицаи са пострадали, след като били нападнати от жители на сливенския квартал "Надежда", известен с преобладаващото си ромско население. Униформените отишли там след подаден сигнал за силна музика. Вместо да спазят закона и да намалят музиката, десетки цигани се нахвърлили яростно върху служителите на реда. Десетина от нападателите са задържани.

Сигналът за високите децибели е бил получен снощи в 22,15 часа. Веднага към мястото били насочени полицейски автопатрули. При пристигането си униформените заварили група от лица, които отказали да изпълнят полицейските разпореждания и да предоставят документите си за самоличност.

При опит да бъдат задържани, двама от тях, във видимо нетрезво състояние, започнали да хвърлят твърди предмети и бутилки срещу полицаите, да ги обиждат и заканват, понвърдиха за неприятния инцидент от пресцентъра на МВР.

Насъбралата се тълпа оказала яростна съпротива, при инцидента леко са пострадали трима от полицейските служители, двама от тях са прегледани в болнично заведение и освободени, а един - оставен за наблюдение.

Последвало задържането на 46-годишен мъж, а в хода на проведена тази сутрин специализирана полицейска операция, в РУ-Сливен са отведени още деветима от групата, чиято съпричастност към инцидента се установява.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията продължават под ръководството на прокуратурата.


В категории: Новини , Общини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
също
19.10.2018 09:43:14
0
0
И при тези проблеми - къде е НС? Комисии? Едни минимални изпити за кандидатите за изборни отговорности - да се види имат ли нужната компетентност. също.
1
дезактивирани текстове
19.10.2018 09:40:18
0
0
А отколко време - казват училищата по сигурност, са дезактивирани текстовете за вътрешен ред, спокойствие, тишина и сигурност на гражданите в регламентите по дейностите на МВР и свързаните с тях??? Последни статии, че ГЕРБ - новата номенклатура, БКП, все едни и същи? Къде са тези декларации за конфликт на интереси? Подадени ли са....Толкова ли е трудно? Толкоз партии, организации, органи, комисии, съдилища, медии... Как минават всичките тия контроли???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки