Пловдив отново става сцена на "Капана Фест"


Пловдив отново става сцена на "Капана Фест"
28 Септември 2018, Петък


Богата музикална програма с участието на български и чуждестранни артисти от Англия, Украйна и Гърция ще съпътства трите дни на събитието на четирите музикални сцени в квартала на творческите индустрии Капана

Автор: Силвия Горанова

В Пловдив в квартала на творческите индустрии Капана от днес до 30 септември ще се проведе фестивалът "Капана Фест Есен 2018", съобщи организаторът на събитието Никола Сивков, цитиран от БТА.

Тези три дни ще напълнят душата ни с литература, кино, театър, изложби, арт инсталации, вещи на художници, сръчни приложници, нови идеи и нови възможности, каза Сивков. Капана се преоблича за есента и вече е пълен с изкуство и чувства и хиляди биещи в ритъм сърца.



Неизменна част от "Капана Фест" е и авторският базар, където 50 български автори ще демонстрират новите си колекции на изделия от изкуство, декорация, бижута, био и натурална козметика и още други произведения.

Ценителите на хубавата храна ще се запознаят с Шийтаке - Краля на култивираните гъби, произведени в България и отгледани на дъбови трупи. Ще могат да дегустират био гъби шийтаке: мариновани с годжи бери, мариновани с чесън, задушени в масло.

И тази година в "Капана Фест Есен 2018" се включва Зелена работилница с множество вкусни безглутенови, веган и здравословни вкусотии, както и нови продукти и множество изненади.

Предвидени са още Мехенди Зона и представяне на изкуството Mehendi - рисуването на тялото с натурална къна. Галерия Капан за изкуство е създадена по идея на художника Матей Матеев във формата на огромен капан за мишки и тази есен в нея се хванаха изумителните творби на Димитър Механджийски-Stern.



Новото тази есен е базар за книги и литературната алея, където посетителите ще могат да открият книги от мултимедийната поредица с интерактивни приказки за деца. Сред участниците във фестивала е и Фондация "Елия", която чрез планираните дейности с деца и от продажбата на нова градска карта за деца - "Оцвети Пловдив", на Сдружение "Българска история", ще се събират средства за кампанията "Общуваме заедно". Целта на кампанията е да изработи и подари пакет визуални помощни материали и да даде достъп до специално мобилно приложение на над 100 семейства с деца-аутисти в България.

Богата музикална програма с участието на български и чуждестранни артисти от Англия, Украйна и Гърция ще съпътства трите дни на събитието на четирите музикални сцени в квартала на творческите индустрии Капана. Фестивалът се осъществява с подкрепата на община Пловдив.


В категории: Новини , Общини , Културен Десант , Туристически обекти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки