Тамянът – малките зрънца смола, които лекуват тялото и духа


Тамянът – малките зрънца смола, които лекуват тялото и духа
24 Септември 2018, Понеделник


Според даоистите, той удържава живота

Автор: Десант

Тамянът също така е описан в Библията като един от трите подаръци от влъхвите, които получава Новородения Иисус Христос. Свикнали сме да вдишваме неговия аромат по църковните служби. С него прикадяваме трапезата на Бъдни вечер и гробовете на починалите по Задушница.



Но освен за ритуални цели, библейската ароматна смола, добивана от дърветата от род Boswellia, може да бъде използвана и за... лечение.

Доказано е, че ароматът на тамяна ни носи душевно спокойствие. Но покрай това, учените са установили, че той е и мощен имуностимулатор.

Така, докато свещенослужителите опушват болните с дим, олицетворявайки по този начин светлите сили, димът убива всички вируси и болестотворни бацили.

Попадайки в белите дробове, той оказва невероятен оздравителен ефект.

В дима от тамяна се съдържат ценни вещества, които побеждават стрес, помагат на човек да се справи с нервното изтощение, паническите атаки и безсънието. А ароматът на смолата укрепва паметта.

Средновековният арменски лекар Aмupдoвлam Aмacuaцuй пише: „Със своята гореща и суха природа тамянът укрепва разума“. А даоистите го препоръчвали като средство, удължаващо живота.


В категории: Рецепти за здраве , Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Обикновен българин
24.09.2018 08:19:13
2
0
Нека четем Библията-примерно Евангелията на Марко,Лука и Откровението на Йоан,колко знание за Господ и за нас човеците ще ни дадат те.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки