В Ловеч си купиха влакче, което обаче не може да се движи из града


В Ловеч си купиха влакче, което обаче не може да се движи из града
Снимка: dnes.dir.bg
28 Август 2018, Вторник


За да се използва атракционът, трябва да се построят специални улици и алеи

Автор: Десант

Виждайки как в много български градове туристите се возят с малки открити влакчета, и Община Ловеч решава да си купи такова атракционно возило, с което да разхожда гостите на града из забележителностите му. 

Речено - сторено. През 2014 г. кметството брои 360 000 лева и се сдобива с мечтаната композиция от локомотивче, дърпащо няколко вагончета.

Оказало се обаче, че то няма как да изкачи стръмната височина до Ловешката крепост - едно, че за целта му е нужна по-голяма мощност; и друго, че траекторията, която прави при взимане на завой, е много по-голяма от широчината на улиците във „Вароша" - стария квартал, през който се стига до старината и извисяващия се край нея величествен паметник на Апостола.

Не стига туй, ами от КАТ отказали да регистрират влакчето и то останало без регистрационен номер. Композицията била вписана като... каруца.



Тя е доставена в края на 2014 г. и е бракувана на 7 юли 2015 г.

„Влакчето може да се движи, ако му направим собствена инфраструктура", уточнява кметът на Ловеч Корнелия Маринова пред Нова телевизия.

Туй ще рече, че трябва да се направят улици специално за него. Или пък да се пусне да се върти из някой парк, какъвто обаче засега няма подходящ на територията на града. А и ловешката кметица е категорична, че има далеч по-важни проекти, в които си струва да се вложат финансови средства, вместо да се изграждат специални алеи и улици, пригодни за габаритите на атракционния трен.

Според Маринова, отговорността за хвърлянето на едни пари на вятъра за закупуването му е на нейния предшественик Милчо Казанджиев. За трите месеца, в които е било пуснато в експлоатация, влакчето е вкарало в общинската хазна едва 2000 лева. 

Така ловешкото тренче заема достойно място в списъка с безумно направените инвестиции от не един и двама наши управници, последвали принципа: „Видяла жабата, че подковават коня, па и тя вдигнала крак"... 


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки