Доктор Радка Масларска: Изкарайте децата навън - чудно време за каляване е


Доктор Радка Масларска: Изкарайте децата навън - чудно време за каляване е
24 Февруари 2018, Събота


Когато е студено, вирусите и бактериите не могат да живеят, категорична е една от най-добрите неонатолози в България

Автор: Десант

Младите родители не трябва да се страхуват от студеното време, а трябва да каляват своите деца, да използват чистия въздух и да ги извеждат по-често навън. Студеното време е здравото време, когато вирусите и бактериите не могат да живеят, подчерта в интервю за "Дарик" един от най-добрите неонатолози в България д-р Радка Масларска, която завежда Отделението по неонатология в столичната болница „Токуда”.

„Родителите трябва да каляват своите деца, да използват чистия и хубав въздух и да извеждат своите деца, по-често да бъдат навън. Когато времето позволява и на една майка ѝ е приятно да излезе навън и да се разхожда, тогава това ще бъде добре и за самото дете. Така че моето пожелание към младите родители е да не се страхуват от студеното време.

Затварянето вкъщи не е решение. Когато времето е студено, това е здравото време. Тогава вирусите и бактериите не могат да живеят, така че родителите да извеждат своите деца в парка, в планината, на терасата дори, ако времето е лошо. Детето да бъде облечено, но да диша чист въздух“, съветва д-р Масларска.


В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки