Прогноза на Saxo Bank: През 2018 г. еврото ще поевтинее


Прогноза на Saxo Bank: През 2018 г. еврото ще поевтинее
09 Декември 2017, Събота


Вижте още от "шокиращите предсказания" на датската банкова институция

Автор: Десант

Датската Saxo Bank представи своите полушеговити "шокиращи предсказания" за следващата година. Според тях през 2018 г. може да се очаква изместване на центъра на тежестта в Европейския съюз от Германия и Франция към Австрия и страните от Източна Европа. 

Освен това, продължаващите търкания между членовене на еврозоната може да доведат до поевтиняването на еврото и в края на следващата година общата европейска валута да се изравни с долара. 



В своята прогноза от Saxo Bank признават, че избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ, както и брекситът за излизане на Великобритания от ЕС не са причинили очакваното от банките през 2017 г. сътресение на пазара.

"Мнозина мислеха, че 2017 г. ще е много нестабилна заради сензационното издигане на Тръмп и шока от брексита. Вместо това обаче, се получи шокиращо плавно движение, което увеличи стайността на рисковите активи по целия свят.

Но през 2018 г. махалото отново ще се залюлее в страна на нестабилността, тъй като дългите периоди от тишина и спокойствие на пазара говорят за това, че в този момент се разпръскват семената на бъдещи вълнения заради това, че инвеститорите недооценяват рисковете и разчитат, че спокойният цикъл ще продължи и занапред" - смята шефът по стратегиите на Saxo Bank на валутния пазар Джон Харди, който е водещ автор на новата прогноза на датската банкова институция.

Оттам уточняват, че пазарните прогнози на нейните аналитици не са официални, но се явяват предупреждения за потенциално неточна оценка на рисковете от страна на инвеститорите, които по принцип смятат, че почти няма вероятност от сбъдването на такива събития.


В категории: Новини , Анализи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки