Анализ на „Pew research“: Броят на мюсюлманите в Европа ще се увеличи значително


Анализ на „Pew research“: Броят на мюсюлманите в Европа ще се увеличи значително
Снимка: pewforum.org
07 Декември 2017, Четвъртък


Вижте трите възможни сценария, обсъдени в проучването на авторитетния изследователски център

Автор: Младен Янев

През следващите няколко години броят на мюсюлманите в Европа ще се увеличи значително, вероятно няколко пъти. Това е заключението на изследователския център „Pew research“.

В проучването са обсъдени три възможни сценария.

Първият е, че мюсюлманското население ще нарасне от 5% на 8%, а в Германия – от 6% на 9%. Това произтича от факта, че вече пристигналите мюсюлмани са средно с 10-15 години по-млади от местното население и показват по-високи нива на раждаемост.

Вторият сценарий предвижда ЕС да приложи програма за добре управлявана миграция, която отдавна се използва в Канада. Това означава, че само тези, които имат работна или студентска виза, ще могат да влизат в Европа, а тези, които кандидатстват за статут на бежанец, както и тези, които търсят закрила, няма да бъдат допуснати.

Според третия сценарий, миграционният поток от страните от Близкия изток ще бъде сравним с годините 2014-2016. Ако подобен сценарий се развие, до 2050 г. повече от 75 милиона последователи на ислямската вяра ще живеят в Европа.


Карта, показваща разпределението на мюсюлманите в европейските страни през 2016 г.

Така че, засега е почти невъзможно да се предвиди какво точно ще се случи .

Решението на проблема, свързан с мигрантите, трябваше да се намери много по-рано, вместо да се отварят така широко и необмислено вратите на Стария континент и да се канят иноверците едва ли не с хляб и сол, както стори това Ангела Меркел.

Но едно нещо е безспорно – бъдещето на Европа е тясно свързано с мигрантите. На всички е ясно, че е невъзможно да се изгонят от ЕС всички новозаселили се на европейска земя пришълци. И няма да е чудно, ако бъдеще видим някои от тях да заемат високи позиции в политиката и икономиката в редица европейски държави.

Бележка на редакцията: Ако се съди по картата, публикувана от „Pew research“ за разпристранението на мюслманите в Европа, в България те са най-много като процент - 11,1%. Това е стряскащо!


В категории: Политика , Анализи , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
07.12.2017 12:32:41
1
0
NJAMA NISHTO NEVAZMOZNO!DA SE VIDI JASNO,KOI SA ,,BEZANTZI,,I KOI EMIGRANTI!NA ,,BEZANTZITE,,-
VREMENEN/EDNOGODISHEN /STATUT NA PREBIVAVANE,KOITO DA SE PODNOVJAVA/DO PRIKLJU4VANE NA
VOENNITE DEISTVIJA NAPRIMER/VSJAKA GODINA.I SEGA MNOGO EVROPEISKI I NE SAMO STRANI GO PRILAGAT.OTKADE-NAKADE NA NJAKOI ,KOITO E DOSHAL DNES ILI V4ERA,SHTE MU SE DAVAT TEZI PRAVA,KOITO IMA I AVTONOMNOTO NASELENIE!I TO PRI PODPISANA DEKLARATZIJA ZA PALNO SPAZVANE NA
MESTNITE ZAKONI I INTEGRATZIJA V OBSHESTVOTO!GRAZDANSTVO DA SE DAVA SAMO PRI OPREDELENI SLU4AI I ZASLUGI KAM STRANATA!GRAZDANSTVO SE,,DAVA,,I SE,,OTNEMA,,!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки