Странджанското село Фазаново вече си има читалище


Странджанското село Фазаново вече си има читалище
25 Ноември 2017, Събота


Културното средище ще носи името на селото, а за учредяването му се събраха над 50 души

Автор: Десант

На големия християнски празнак Св. Екатерина в село Фазаново се учреди читалище. Културното средище ще носи името на селото, а за учредяването му се събраха над 50 души.

Инициативата е на Антония Първанова, която беше избрана единодушно за Председател на читалището. Наред с избирането на всички органи, които изисква Закона за Народните читалища, събранието набеляза и някои инициативи, които ще бъдат реализирани през следващата година.

Сред учредителите на Народно читалище „Фазаново-2017“ са известният актьор Юрий Ангелов, носителят на пояс „Дан Колов“ Стефан Иванов, художникът Красимир Слабаков и много други.

За новоучреденото читалище ще работят и председателят на Литературен клуб „Смисъл“ поетесата Виолета Христова, председателят на Фондация „Аматерас“ и организатор на Международния хартиен фестивал художничката Даниела Тодорова, създателят на „София филм фест“ Стефан Китанов  и много други известни личности.

Основен приоритет на читалището ще бъде организирането на събития, които утвърждават съвременното изкуство и носят посланията на днешната българска и световна култура. За законовата прецизност на новата нестопанската структура ще се грижи адвокат Иванка Георгиева, специалист  по авторско право и интелектуална собственост.


В категории: Новини , Населени места

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки