Огромен интерес към Фестивала на българската шевица


Огромен интерес към Фестивала на българската шевица
11 Август 2017, Петък


Заявките за участие надхвърлят предварителните очаквания на организаторите

Автор: Десант

Както вече съобщихме, на 9 септември в Белослав ще се състои премиерата на първия Фестивал на шевицата, който ще „проходи" с темата: „Везбената традиция на българката. Хилядолетия, вшити в тъканта“.

Идеята е да се предостави трибуна на една особено колоритна част от бита и традиция ни – везбата, като на фокус ще са автентичната шевица и нейните съвременни интерпретации с израз в различни артикули и продукти на ръчното творчество.

Тези дни организаторите на форума споделиха, че заявилите участие в него са надхвърлили предварителния план на предоставените маси в предвиденото фестивално пространство. Затова се е наложило да бъде увеличена площта, където всеки участник може да представи творчеството си.

По време на фестивала ще бъдат проведени кратка тематична беседа с участието на видни етнографи, изложби, ревю на носии, работилница за шевици, концерти с народни песни и танци, занимателни секции за най-малката аудитория и различни други съпътстващи мероприятия.

Любителите на фотографията ще могат да направят фотосесии, като след селекция от кадрите ще бъде изработен календар и фотоалбум.


В категории: Традиции , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки