Копривата стапя камъните в жлъчката


Копривата стапя камъните в жлъчката
11 Март 2017, Събота


Историята на една жена, която се отървала от болежките, благодарение на парливото растение

Автор: Десант

Галина Попова страда от жлъчно-каменната болест, която лекувала с таблетки и народни препарати, но процесът на оздравяване вървял бавно. Докато веднъж не опитала с коприва...

"За нейните удивителни качества прочетох в старо списание за градинарство. От написаното там ставаше ясно, че това растение има свойството да разрушава камъните в жлъчката, след което те се изхвърлят по естествен път - разказва самата тя.

Така започнах през пролетта и лятото да пия отвара от листа на коприва. И нещата тръгнаха доста по-бързо. Наистина не можех да повярвам, но след няколко месеца се оказа, че камъните ми са се разтопили.

Отварата правех така. Берях само свежите и сочни връхчета на растението, измивах ги добре и ги пусках през сокоизтисквачката. Дозата, която сама си определих, е около 30-40 мл, 2 пъти на ден.

Моя приятелка пък ми разказа, че и тя се е излекувала също с коприва, но не само с листата, а и с корените й. Един кг, измити добре, нарязвала на ситно и правела от тях сироп.

Варяла ги във вода на слаб огън около час. Ако водата се изпарявала, доливала още гореща, така че да остане около литър течност в съда накрая. След това прецеждала, добавяла мед – 1 кг. Разбърквала хубаво, наливала сиропа в стъклен буркан и вземала от него по чаена лъжичка 4 пъти на ден.

През зимата не правила отвара, а изсушените корени наситнявала така, че да станат на прах. От него вземала по половин лъжичка заедно с отвара от шипкови корени".



В категории: Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки