Уволниха директора на ловното стопанство в Чепино


Уволниха директора на ловното стопанство в Чепино
22 Декември 2015, Вторник


Директорът на Държавното ловно стопанство - Чепино към Южноцентрално държавно предприятие Бахтияр Софу е освободен от длъжност.


Той е допуснал груби нарушения при упражняване на служебните си ангажименти, съобщи Министерството на земеделието и храните. Уволнението става само ден след като Нова телевизия тиражира разследване по сигнал за незаконна сеч край Велинград. Според медията, Софу е уволнил служителя, установил и сигнализирал за нарушението, вместо да потърси отговорност на дърводобивната фирма. В разговор пред скрита камера директорът на ловното стопанство признава, че фирмата е „наша” и затова е оставена да работи без притеснения.

Незаконната сеч е осъществена в местността Каркъмска поляна в държавната гора край Велинград, където са отсечени без разрешително 16 дървета. В съседство е районът на фирма, която има право да реже само маркирани дървета от държавната гора с цел възобновяването й, но само в определени участъци. Служител на Държавното ловно стопанство във Велинград първи забелязва нарушението и вика началника на горския участък Любомир Аршинков. Двамата докладват на шефа на стопанството Бахтияр Софу. Дни след това Аршинков е уволнен, а другият служител е приканван да дава показания срещу него и други свои колеги от участъка.


В категории: Съвети за земеделието , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки