Валери Симеонов: Господарят и лакеят спазариха България


Валери Симеонов: Господарят и лакеят спазариха България
14 Декември 2012, Петък


- Не може да не ни направи впечатление, че турски делегации, дипломати и висши управници наобикалят страната ни,


Автор: Десант

когато им е угодно, без много да се церемонят с дълги протоколни предварителни уговорки. В същото време станахме свидетели каква раболепна суматоха настана покрай визитата на премиера ни в САЩ, след като той бе повикан от американския президент да се яви в Белия дом. Какво обаче премълчаха медиите за турнето на Борисов зад Океана?

- Навсякъде в средствата за масова информация бе натъртвано как Барак Обама е заявил, че ние сме най-важният фактор на Балканите! Ако помислим малко, ще разберем, че нито в икономически, нито в политически план можем да бъдем лидер на Балканите. Тогава следва да се запитаме кое й е толкова важното на една страна, която е на 142-ро място в света и е по бедна дори и от някои държави в Централна Африка. Очевидно става дума за един изключително позорен пазарлък с България и с бъдещето на нашия народ.

Репортерки и репортери се опитаха да ни заблудят, че нашият министър-председател е човек с големи заслуги, че България е една много напреднала страна, че постиженията на това нейно правителство са безспорни. На всички е ясно обаче, че това са кухи фрази. Като имам предвид, че на американците е много добре известно престъпното минало на премиера ни и неговата патологична суетност, напълно изключвам тезата той да е бил поканен в Белия дом за това, че е някакво уникално политическо явление или пък заради личните си качества. Отхвърляме и теоретичното допускане, че е поканен заради големите успехи на България.

Според мен причината е, че Обама няма време и трябва много бързо и решително да нареди геостратегическите си цели и намерения. И срещата му с Борисов е един вид демонстрация в тази връзка.


- Какво имате предвид?

- Ако се опитаме по-глобално да погледнем в разпределението на силите в геополитически и стратегически план, няма как да не констатираме, че един от най-сериозните опоненти на САЩ всъщност е Европейският съюз, който се опитва да изгради собствена независима икономическа система и да наложи собствената си парична единица. Сега Обама иска да му покаже, че вкарва в него Троянски кон. А защо това е България, а не Румъния?

Просто защото Румъния не граничи с Турция – най-близкия съюзник на Щатите и най-сигурния му приятел на територията на Близкия изток. Очевидно е, че американският президент се е договорил с Борисов България да следва политиката на Белия дом в района на Близкия изток и на Балканите. Както виждаме, усилено се подготвя инвазия в Сирия и страната ни вече декларира своята готовност да подкрепи всячески това не само с бази, а вероятно в бъдеще и с военно участие.



В категории: Интервю , Горещи новини

3
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
3
lubo
03.01.2013 16:08:29
0
0
Balgariq trqbva da ce darji za Evropa, a ne na Amerika otzat da xobim, kato preclygana Amerikancite.Ne moje xem chc vhlcite priqtel xem i chc agnetata.Ami ot Evropa pari vzemame i vcichko zaedno pravim, phk ickame chshto i chc Amerika da cme vhv vcichko.Ne e redno taka.Ili ci chc ednite ictincko priqtelctvo i vcichko zaedno ce cpodelq i pravi za opshtata kayza. Ili chc drygata ctrana protivopolojnata shte bhdem.Ami cega kakto pocthpvat nashte politici tei da gi nareka,tochno kato fyrnadjicka lopata deictvat.Ami nie naroda cme ci dali caglacie chc Evropa da cme i chc neq shte octanim, a ako nashte politici ickat da ca chc Amerika da xodqt tam i tam da ci jiveqt i akhl na amerikancite da davat.Chovek trqbva da e checte vhv edno priqtelctvo, a ne kato kyrva xem chc ednite xed chc drygite, taka ne davat nikade po cveta.
2
Българин
24.12.2012 15:58:19
0
0
Всичко е ясно,ще ни искат летищата за бомбардиране на Сирия.Целта е да се инсталира ислямистки режим в Дамаск.Това е планът за Нов голям Близък изток и после към Иран.Тогава пламва Третата Световна война в ,която НАТО и Израел ще са губещи,защото Русия,Китай ще ги размажат и ние ще сме пак на страната на губещите.Този път Русия може и да не ни прости ,за кой ли път ние я предаваме ,то бива непризнателност ,бива но вече няма накъде.Нашите продажници са описани в книгата на Иван Йовков-Кобургът,сега пак същото ,е докога ще ни търпят.[bluescreen]
1
шумналия
15.12.2012 16:05:41
0
0
калинка крумова пета в листите на герб за изборите ,найс,а[tongue]
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки