Продават евтино училище в Калугерово


Продават евтино училище в Калугерово
Сградата на училището в Калугерово Снимки: СКАТ
23 Юли 2012, Понеделник


Старата училищна сграда в правешкото село Калугерово, строена с доброволен труд и финансирана чрез самооблагане


Автор: Десант

на местното население, ще бъде продадена с 20% намаление на цената, изготвена от независим оценител, защото на първоначално обявения публичен търг не са се явили купувачи.
Това решиха по предложение на кмета Гунински съветниците от БСП и ГЕРБ на последното заседание на общинския съвет в Правец.
Мнозинството остана непреклонно в намерението си да продава, въпреки енергичната реакция на Павлин Цветков, представител на „Националния фронт за спасение на България”, който се противопостави на готвената продажба на безценица.

В резултат на негово питане до кмета на общината стана ясно, че обявите за продажба на общински имоти се публикуват само на страниците на местния седмичник „Правешки глас”, който има малко на брой читатели в Правец и околните села.
В такъв случай съвсем не е чудно, че общината е безсилна да привлече реални инвеститори и да постигне най-добрата цена за своите имоти.

Печеливши от тази схема за легално обезценяване на общински активи най-вероятно ще се окажат поредната порция „честни бизнесмени”, приближени до властта.



В категории: Общини , Горещи новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки