Съвременното еничарство


09 Май 2012, Сряда


Бог, семейство и собственост – това са трите основни стълба, на които се крепи християнското европейско общество.



Ако по време на така наречения реален социализъм тоталитарната държава сложи ръка върху собствеността и вярата на хората, то днес тази политика продължава с посегателство над семейството, и то на най-ценното за българина – неговите деца. Едно от последните безумия на управниците е новият закон за детето, който на практика потъпква основни семейни ценности, отнемайки правото на родителите да полагат грижи и да възпитават своите деца. В публичното пространство вече се появиха граждански инициативи, насочени срещу несправедливия закон.

Една от тях е организацията на родители, загрижени за бъдещето на своите деца и обединени в асоциация „Общество и ценности”, които през последната седмица организираха протести в различни градове на България  срещу законопроекта за нов закон за детето. Той е предложен от Социалното министерство, като този проект   в голяма степен изземва конституционните права на родителите, прехвърляйки ги на държавата в лицето на социалните служители, и определя кое е вредно за децата на базата на много общи и недефинирани термини.

А това дава възможност за редица злоупотреби. Родителят няма право да откаже на детето си да „се информира”, независимо от източника; няма право да му наложи наказание и трябва на всяка цена да се съобрази с мнението и желанието на отрочето си, на което законът му дава правото да прави каквото си поиска и по всяко време. Така практически на подрастващите се вменяват права и задължения като на възрастен човек и по този начин те се превръщат в изключителна мишена за престъпни посегателства от всякакъв характер – като се започне от детската порнография, та стигнем до трафика на деца за бели робини или за донорство на органи.

Предлаганият законопроект е изключително разрушителен за обществото. Ако той бъде въведен, би се стигнало до остро противопоставяне между родители и деца, което практически окончателно ще сложи край на българското семейство. Чрез него държавата се опитва да се превърне в изключителен собственик върху наследниците ни, което си е своеобразна препратка към онова мракобесно минало от османското иго, когато империята е отнемала най-здравите български деца, превръщайки ги в смъртоносна бойна единица срещу собствените им родители.


 Александър Георгиев Атанасов – политолог
Варна


В категории: Горещи новини , Трибуна

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки