Първа копка – трети дубъл


Първа копка – трети дубъл
Кметът Лечков, управителят на фирмата изпълнител Мартин Стефанов и областният управител Марин Кавръкъв крепко замахват с кирки и поставят началото на копането в „Клуцохор”
18 Януари 2010, Понеделник


Още един квартал в Сливен се оказа труднодостъпен, заради мегаремонтите на кмета Лечков
Трета първа копка по прословутия интегриран воден цикъл в Сливен направи кметът на града Йордан Лечков. Традиционната вече церемония се проведе в понеделник в най-стария сливенски квартал „Клуцохор”, където ще се подмени водопреносната и канализационната мрежа.


Автор: Петър Василев

Кметът, областният управител Марин Кавръков и шефът на фирмата-изпълнител Мартин Стефанов дружно прерязоха лентата и копаха символично нарязания асфалт. Не без риск за себе си и околните Лечков разби бутилка шампанско в багер и беляза старта на поредния ремонт.
Церемонията се състоя под одобрителните погледи на представители на министерството, общината и медиите. От фирмата – изпълнител /Консорциумът ДЗЗД "Хидросистеми", която изпълнява и ремонтите в централна градска част/ показаха, че държат на положителното отразяване на събитието и заложиха на мощна пиар кампания.
Положително отношение към реализацията на този проект демонстрира и Министерството на околната среда и водите. Министър Нона Караджова показа, че вече не се сърди на сливенския кмет и изпрати поздравителен адрес с пожелания за качествено и в срок изпълнение на проекта.
Неприятно изненадани от поредните разкопани улици останаха единствено гражданите на Сливен. Още в понеделник на едно от кръстовищата, през които се влиза в „Клуцохор” се образува адско задръстване. Проблемите с движението в града се изостриха в края на миналата година, когато бяха разкопани централни градски улици, заради подмяна на канализацията.
Кметът обясни, че проектът трябва да се приключи в определен срок и това налага едновременното разкопаване на улици в различни части на града.
На въпрос дали работата на фирмата е качествена, той отговори, че за това си има специалисти, които наблюдават обектите ежедневно.
Най-първата копка по ингеррирания воден проект в Сливен  се състоя през лятото на 2007 година, когато започнаха ремонтите в кварталите „Дружба” и „Сините камъни”. Към този момент те все още не са приключили – в единият квартал все още има неасфалтирани улици, а в другия – само един слой асфалт.
Вторият дубъл на същата церемония бе в присъствието на Бойко Борисов през октомври миналата година. Започналият тогава ремонт е в разгара си – всички централни улици в момента са затворени.
Сега вече ще бъде блокиран и квартал „Клуцохор”. Според обявлението на фирмата изпълнител движението в квартала ще бъде преустановено до 31 март тази година.


Тази гледка е типична от половин година насам в града. Заради некоординираните ремонти, Сливен се е превърнал в капан за шофьорите

В категории: Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки