Започна записването на учители, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19


Започна записването на учители, които желаят да бъдат ваксинирани срещу COVID-19
04 Януари 2021, Понеделник


В Бургас, съгласно заповед на министъра на образованието, директорите на училища вече изготвят списъци с имената на желаещите

Автор: Силвия Горанова

До две седмици започва втората фаза на кампанията по ваксиниране срещу Ковид-19 в страната. След медицинските работници, които се ползваха с приоритет при първата партида ваксини, сега с предимство ще се ползват българските учители.

На 4 януари в Регионалните управления на образованието е получена заповед на ресорния министър Красимир Вълчев. Според нея в рамките на следващите три дни трябва да бъдат изготвени списъци с имената на желаещите да бъдат имунизирани.

От Регионалното управление на образованието в Бургас напомнят, че ваксинирането срещу ковид е доброволно и ще се извършва само след заявено изрично желание от страна на педагогическите специалисти. Никой няма да бъде принуждаван насила.

Все още не е ясно какъв процент от учителите в Бургаска област ще се възползват от безплатната ваксина. По данни на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" към средата на декември 2020 година едва 15 на сто от преподавателите в страната бяха изявили желание да се ваксинират. Причината за общата резервираност сред гилдията бе липсата на достатъчно информация за страничните ефекти.


В категории: Новини , Образование

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки