НФСБ предлага мерки за затворените бизнеси


НФСБ предлага мерки за затворените бизнеси
Борис Ячев
27 Ноември 2020, Петък


Това ще стане на Коалиционен съвет през следващата седмица, обяви Борис Ячев, зам.-председтел на патриотичната партия

Автор: Десант

НФСБ ще предложи още мерки за подпомагане на затворените бизнеси на Коалиционен съвет, който очакваме да проведем през следващата седмица. Това заяви зам.-председателят на НФСБ и ПГ „Обединени патриоти“ Борис Ячев в предаването „Денят на живо“ по Канал 3.

По думите му – винаги когато мерките се обсъждат в Коалиционен съвет, в колективен орган  - те се оказват далеч по-ефективни, отколкото, когато се взимат от един човек, пък било и то премиера.

Борис Ячев припомни, че мерките, с които само за няколко месеца българската икономика започна да стъпва на краката си след голямото ограничение през март, април, май – като ваучерите, намаляването на ДДС на 9 % за отделни сектори, са били обсъдени именно на Коалиционен съвет и са дали резултат.

Така, както Валери Симеонов анонсира в сряда, НФСБ ще предложи трансформация на мярката 60/40 и възможността за компенсация от 80 % на затворени обекти като наемателите в големите МОЛ-ове, които при наложените мерки ще са най-потърпевши. „Ще предложим процедурата да бъде максимално олекотена – това, което и бизнесът иска. Тук НАП може да играе с водеща роля с предоставяне на бърза информация за обороти и печалба, за да достигнат парите по-бързо до бизнеса“, посочи Борис Ячев.

Валери Симеонов още от началото на месеца призова да се затворят училищата и детските градини, тъй като децата, слава богу, не боледуват, но те са най-големият преносител на болестта. Мерките, приети сега, са внимателно обмислени и целят да не се струпват хора, да се пази дистанция. Те са наложителни. С оглед на ситуацията, най-лесно беше да се обяви тотална карантина. Но не го направихме, за да няма фалити.  Този вариант на мерките щади икономиката и бизнеса ", обясни още Ячев.

„За затваряне на зимния туризъм са държави, които не разчитат прекаленно на такъв туризъм. Българските курорти са добре защитени и всички мерки се взимат, за да не се разпространява  COVID-19", убеден е Ячев.

Бюджетът за 2021 г. е внимателно разчетен, така че да отговори и на противоепидемичните и на антикризисните икономически мерки, насочен както към здравната система и болниците, към уязвимите социални групи, така и към бизнеса, подчерта Борис Ячев.

И даде пример: – увеличаването на пенсиите от 250 на 300 лв., заложено не само в предизборната програма на „Обединени патриоти“ и НФСБ, но и в управленската програма на коалицията. Към това прибавяме и 50 лв. допълнително, които пенсионерите ще получават до края на март 2921 г., както и 120 лв. за ваучери за храна.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки