Пчелният прашец ни спестява ходене до аптеката


Пчелният прашец ни спестява ходене до аптеката
27 Ноември 2020, Петък


Той е мощно антивирусно и антимкробно средство, което повишава имунитета и успешно защитава организма от инфекции

Автор: Десант

Пчелният прашец е наричан суперхрана и природен антибиотик. Този пчелен продукт е натурална бомба от витамини и минерали, като съдържа всички, за които се сетите. В състава му влизат въглехидрати, протеини и захари, естествени аромати и минерали, ензими.

И още - калий, калций, магнезий, цинк, мед, хром, фосфор, желязо, манган, фолиева киселина и много други, много витамин С и аминокиселини, заради чието съдържание е естествен еквивалент на антибиотичните препарати.

И всичко това накуп, събирано от трудолюбивите пчели. Именно заради богатия му състав пчелният прашец е мощно антивирусно и антимкробно средство, което повишава имунитета и успешно защитава организма от инфекции.

Същевременно е благоприятен за растежа на клетките и тъканите. Пчелният прашец чисти токсините, спомага за намаляване на лошия холестерол и извеждането от организма на пикочната киселина. Незаменим е при борбата със свободните радикали. Твърди се, че прашецът не позволява развитието на тумори, спира растежа на раковите клетки. Повишава силата и издръжливостта на организма особено в моменти на силен стрес.

Еликсирът на живота е любима храна и на фитнес маниаците, които искат да трупат мускули, но им гарантира естествен произход. Това е единственият природен продкт, кото съдържа всички необходими за човека витамини и микроелементи, и то в нужните съотношения и количества.

Прашецът, събиран от пчелите, е и мощен афродизиак - повишава потентността. Въздейства положително и при диабет, като контролира нивата на кръвната захар. Стимулира производството на хормони и спомага по-дълго да се чувстваме млади.

Съхранява се на тъмно и сухо място, за да запази свойствата си за по-дълго. Приема се по една лъжица сутрин и вечер на гладно - за предпочитане, защото се усвоява по-добре. Някои държат да го смесят в кисело мляко, други - в сок или направо с меда.

Прашецът обаче съвсем спокойно може да се приема директно в устата, където се оставя да се разтопи, без да бързате да преглъщате. Желателно е още да не използвате метална лъжица, нито за прашеца, нито за меда, а по възможност дървена, може и пластмасова.

Добре е след прием на пчелен прашец за известен период от време да дадете кратка почивка на организма преди да предприемете повторно "зареждане". А прашецът от своя страна ще ви спести дълго време разходката до аптеката.

Източник: Дарик


В категории: Новини , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки