Пловдивски лекар: Заболеваемостта от Ковид-19 на хората с БЦЖ ваксина е от 3 до 5 пъти по-малка


Пловдивски лекар: Заболеваемостта от Ковид-19 на хората с БЦЖ ваксина е от 3 до 5 пъти по-малка
09 Септември 2020, Сряда


Вижте съвета на д-р Динко Маринов как да са предпазим от заболяването

Автор: Десант

„В света, където се правеше БЦЖ ваксината и продължава да се прави още в един нормален имунизационен календар, заболеваемостта от Ковид-19 е между 3 и 5 пъти по-ниска като процент, съответно и смъртността. Протичането на заболяването е и по-леко“, посочва известният пловдивски лекар и управител на болница „Медикус-Алфа” д-р Динко Младенов.

Той споделя своя опит за голямо българско откритие преди повече от 40  години – БЦЖ модифицирана ваксина, и как действа тя. По думите му, проф. Спартак Хаджиев и доц. Яна Димитрова са разработили тази методика - с БЦЖ модифицирана, с малко по-различен щам, с малко по-различна концентрация като противотуморна ваксина. Като един елемент от цялата терапия срещу раково заболяване.

На базата на своята 30-годишна медицинска практика, д-р Младенов твърди категорично, че хората с поставена БЦЖ ваксина боледуват в пъти по-малко от обичайните есенно-зимни инфекции.

„Ваксината има широк спектър на действие. Цели семейства всяка година идват да им поставяме тази ваксина. И ето – данните с Ковида го доказаха. Това бяха наши наблюдения. И понеже много често се казва като шопа, който стои и гледа жирафа. Гледа, гледа, гледа и накрая казва: „Е, па не може да има такова животно”.

Да речем, че не се приемаше от колегията напълно. Но сега фактите от световния опит говорят точно това, че подобрява имунитета, и то клетъчния имунитет. Излязоха изказвания, че в момента на пандемията не трябва да се поставят ваксини, защото ще обърка имунитета, едва ли не ще унищожи или намали.

Нищо подобно. В Австралия поставиха ваксината на 4000 медици. Аз знам, че сред тях няма заболели и няма да има" - убеден е пловдивският лекар.

Той предупреждава, че като всяка ваксина, и тази си има показания и противопоказания. „Човек не трябва да бъде болен от някаква инфекция по време на поставянето, включително и от Ковид-19. Ако си карал туберкулоза или си носител на бактерията, също е противопоказание. Има си тестове, прави се квантиферонов тест, манту и други и се доказва – да или не, и се продължава напред. Ето, аз сега през септември си поставям ежегодната ваксина.

Двамата лекари, които създадоха методиката, изядоха толкова много шамари и негативизъм от другите, които не вярваха и си отидоха огорчени, вместо да им направим паметник. Откакто си поставям БЦЖ ваксината, не познавам болести. Една година си направих само противогрипна ваксина, без БЦЖ. Само след месец и половина такъв грип изкарах, че подскачах половин метър над матрака от треска. Затова продължавам с БЦЖ ваксината”, подчертава д-р Динко Младенов.

И допълва: „Горещо препоръчвам БЦЖ модифицирана ваксина за профилактика срещу Ковид-19 на всички, които нямат противоказания за поставянето й. И не само това: препоръчвам и схеми с Бета глюкан, Изопринозин, Антистенокардин и Цинк, които доказано повишават клетъчния имунитет и нивото на Интерферон бета, от който в света вече внедриха инхалаторна форма за лечение на Ковид-19 пневмония“.


В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки