Валентин Касабов: Околовръстният път на Провадия е рисков


Валентин Касабов: Околовръстният път на Провадия е рисков
Снимка: Пресцентър на НФСБ
15 Май 2020, Петък


Регионалният министър успокоява, че е започнала процедурата по проектиране на отсечката и има осигурено финансиране

Автор: Десант

„Околовръстният път на Провадия е изключително рисков за хората и се нуждае от спешно изграждане. Става дума за животоспасяваща отсечка от пет-шест километра. Кога важната артерия ще бъде проектирана и изградена?“

С този въпрос народният представител от НФСБ и съпредседател на ПГ „Обединени патриоти“ Валентин Касабов се обърна към министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова по време на парламентарния контрол днес.

„Състоянието на пътя създава изключително сериозни проблеми -  трафикът, особено на тежкотоварни автомобили, тормози гражданите. Рушат се къщите и апартаментите на живеещите покрай основните улици в Провадия. На места 60-тонните автомобили минават на 4-5 метра от леглата на хората. Улиците са тесни и пресичането им при такъв оживен трафик е рисково, особено за децата и възрастните“, посочи Валентин Касабов.

Той подчерта, че през града ежедневно преминават множество цистерни от базата на „Лукойл” в с. Аспарухово, Община Дългопол – по тази причина има сериозни притеснения, че евентуален инцидент може да превърне Провадия в ново Хитрино. Трафикът е в непосредствена близост до три училища и две детски градини.

Народният представител от НФСБ заяви, че в  многото сигнали до него  жителите на Провадия са пред граждански протести.

В резултат на поставения от Валентин Касабов проблем, стана ясно, че след дълги години чакане Околовръстният път ще бъде изграден. Министър Аврамова отговори, че е започнала процедурата по проектиране на Околовръстния път и има осигурено финансиране.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки