От бургаския музей призовават: Разкажи история


От бургаския музей призовават: Разкажи история
Снимка: РИМ-Бургас
31 Март 2020, Вторник


Запазете съкровищницата от случки и когато спомените започнат да избледняват, така ще слепим късчетата от раздробеното минало

Автор: Десант

В този момент на социална изолация, предизвикана от невъобразима криза за поколенията от ерата на глобалната комуникация, от бургаския музей призоваха бургазлии да разкажат някоя истинска история от близкото минало на своите възрастни роднини. 

"Замисляли ли сте се защо хората избират да живеят заедно?! Би ли могло да е, за да имат свидетели на живота си?! Някой, с когото няма да се почувстваме изгубени и който ще ни задържи на този свят! Ще пази с нас съкровищницата от случки и когато спомените започнат да избледняват, ще ни помогне да слепим късчетата от раздробеното минало... Думите свързват хората в безкрайна нишка" - изтъкват от музея в морския град.

Споделянето е част от нас и ние сме част от споделеното! Затова уредниците от културната институция призовават да поговорим с близките си хора и да им дадем възможност гласовете им да бъдат чути. 

„Обадете се на своята баба или майка, на мълчаливия си дядо, припомнете си заедно ваши семейни спомени, песни и приказки от стари времена, разгледайте търпеливо старите албуми и се опитайте да запомните статичните образи, нагласени с най-новите си дрехи (като за снимка!). Споделете с нас парченца от калейдоскопа, вплетени в исторически събития; снимки, запечатали фигури в ретро облекло или строги униформи; герои от войните или пък герои на труда, „строители на завод за живота“ - казват от музея.

Всеки може да разкаже и за негово любимо място в Бургас. А също и да сподели стара градска готварска рецепта. 

Историите могат да се споделят и в социалните мрежи чрез снимки или спомени, като се добави един от хаштаговете, за да се откриват лесно:

#разкажиИстория #ПазиВъзрастните #ВиртуаленМузей #моятаИстория #Бургасразказва

Разказите и снимки може да се изпращат и на е-mail: history@burgasmuseums.bg.

Най-интересните от тях ще бъдат публикувани в сайта на Регионален исторически музей – Бургас.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки