Появи се нова дума в речника: ковидиот


Появи се нова дума в речника: ковидиот
23 Март 2020, Понеделник


Вижте за кого се отнася тя

Автор: Десант

В сайта на популярния англоезичен онлайн речник Urban Dictionary се появи нова дума, с която се обозначават хората, втурнали се масово на изкупуват хранителни продукти и тоалетна хартия заради разпространението на коронавируса. Думата за тях е сovidiot (ковидиот).

Като пример за използването на новото слово е посочено изречението: „Видях ли този ковидиот с 300 рула тоалетна хартия в количката?".

Думата е образувана от съчетаването на названието на вируса COVID-19 (Ковид-19) и „идиот". 

Терминът има още едно значение - на хора, игнориращи мерките за предпазване в периода на пандемията: „Този ковидиот прегръща всеки, когото види". 

Припомняме, че масова лудост обзе хората по цялата планета да пазарят като за последно всякакви хранителни продукти, вода, предмети от първа необходимост, антисептици за ръце, почистващи средства, предпазни маски, лекарства и най-вече тоалетна хартия. 

В САЩ масло в огъня наля обилно американският Червен кръст, който посъветва гражданите „да се подготвят за случай на извънредна ситуация", като се запасят с въпросните стоки минимум за 30 дни и да имат в дома си достатъчно обезболяващи, сиропи за кашлица, хапчета за простуда и витамини.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки