Най-красивата жена за 2018 г. в Бургас стана редовен кръводарител


Най-красивата жена за 2018 г. в Бургас стана редовен кръводарител
19 Февруари 2020, Сряда


​Опитът й като финансов директор на първата частна многопрофилна болница в Бургас я е срещнал лично с много пациенти и техни близки, изпадали в тежка ситуация

Автор: Десант

„Мисис Бургас 2018“ Вержиния Иванова вече е редовен кръводарител. След като стана носителка на титлата, красивата бургазлийка обеща да работи за популяризиране на доброволното и безвъзмездно кръводаряване чрез личния си пример. За пореден път тя даде кръв в Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас и призова и други да я последват.

„Кръвта спасява човешки живот. Няма нещо, което да може да я замени. Човек, който се нуждае от кръвопреливане заради заболяване или инцидент, може да бъде спасен само от друг човек“, каза Вержиния Иванова.

„За съжаление в повечето случаи хората даряват кръв принудени от обстоятелствата – когато техен близък се нуждае спешно. Ако всеки здрав човек го прави редовно, няма да има недостиг на кръв“, добави тя.

Опитът й като финансов директор на първата частна многопрофилна болница в Бургас я е срещнал лично с много пациенти и техни близки, изпадали в подобна ситуация.

Освен огромното удовлетворение, че помагаш на изпаднал в беда, за кръводарителя има и други ползи. Кръводаряването е полезно, защото стимулира процеса на обновяване на кръвните клетки, подобрява защитните сили на организма, подмладява, намалява риска от сърдечно-съдови и онкологични заболявания.

Всеки кръводарител има право на два дни платен отпуск, както и достъп до изследванията на дарената кръв за СПИН, хепатит В и С, сифилис и кръвна група.

През изминалата година в УМБАЛ Бургас отчитат повишен интерес към доброволното кръводаряване от страна на по-млади дарители, особено от ученици и студенти. Статистиката за страната пък показва, че по-голямата част от кръводарителите са жени.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки