Промените в Закона за хазарта вече са факт


Промените в Закона за хазарта вече са факт
Снимката е илюстративна
07 Февруари 2020, Петък


Точката бе гласувана като допълнителна в дневния ред на парламента

Автор: Десант

Само Спортният тотализатор ще може да организира лотарийни игри. Това приеха окончателно депутатите с поправките в Закона за хазарта, предложени от Валери Симеонов. „За" гласуваха 135 народни представители, 12 се въздържаха, никой не вдигна ръка „против" промените.

Точката влезе като допълнителна в дневния ред на парламента в петък сутринта, а промените минаха на второ четене без дебат в залата.

Според поправките от деня на влизането в сила на закона, след обнародването му в "Държавен вестник", се прекратяват лицензите на досегашните организатори на лотарийни игри.

Наградите на спечелите досега, които не са изплатени до влизането в сила на закона, ще се изплащат по правилата на съответната игра, гласи окончателният текст.

Промените предвиждат и забрана на продажбите на талони и билети с хазартна цел на по-малко разстояние от 300 метра от училищата. Това правило сега се отнася само за казината и игралните зали.

Българите да спрат да си купуват талони, защото спирането на продажбата им става след обнародването на Закона за хазарта следващата седмица. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред журналисти след приемане на промените в Закона за хазарта на второ четене, предаде Агенция Фокус“.

"Очакваме следващата седмица законът да бъде публикуван и да се прекрати и да се изземат всички талони от всички места, където се продават в момента, освен тези на спортния тотализатор“, уточни още Симеонов.

Той поясни, че печалби могат да бъдат получени по силата на общите правила на игрите, в които са участвали съответните участници.

"Променихме закона, тъй като решихме, че не е редно държавата да се меси в тези частно-правни отношения. Всички, които имат да получават награди, могат да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят или да заведат дела, за да ги получат. Тъй като парите от тиражите са събрани, печалбите са базирани върху общите приходи от съответния тираж, така че всеки заинтересован има правно основание, има и пари, които са събрани, за да си получи той печалбата“, коментира Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки