В Букурещ ще бъде построена българска църква


В Букурещ ще бъде построена българска църква
19 Декември 2019, Четвъртък


Новият храм ще носи името на свети Йоан Рилски

Автор: Десант

Българска църква ще бъде изградена в Букурещ, съобщи Русенският митрополит Наум, който е определен от Светия синод да отговоря за връзките с Румънската православна църква и е председател на неправителствената организация, създадена за построяването на храма.

Предстои да бъде придобит теренът, върху който ще се изгради църквата. Той е с площ около 2500 кв. м и ще бъде предоставен безвъзмездно за нуждите на българската общност – за построяването на храма и културен дом към него.

По повод на финансирането Русенският митрополит Наум обясни, че предстои да бъде изготвен технически проект. Той каза още, че при последната си среща с премиера на България е получил уверението му, че молбата за отпускане на средства ще бъде разгледана.

„Имаме надежда, че държавата ще подпомогне строежа на храма. Доколкото имам разговори и сведения от живеещите в Румъния българи, те също имат готовност, заедно с български фирми, които работят в Букурещ, да подпомогнат изграждането на църквата“, посочи дядо Наум. 

Владиката коментира още, че ако всичко върви по план, първата копка на строежа на храма може да бъде направена през май идната година.

Новият храм ще носи името на свети Йоан Рилски.


В категории: Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки