Правят в Бургас конференция за Тракия през римския и късноантичния период


Правят в Бургас конференция за Тракия през римския и късноантичния период
17 Декември 2019, Вторник


Целта на събитието е да събере специалисти от различни научни дисциплини, работещи по проблеми като нашествия, въоръжени конфликти, икономически кризи и природни бедствия в тази област

Автор: Десант

Националният археологически институт с музей при БАН (НАИМ), в партньорство с Ефориите за старините на областите Родопи, Еврос и Ксанти към Министерството на културата и спорта на Гръцката република и Истанбулския университет, организира международна конференция, специално посветена на Тракия през римския и късноантичния период.

Научният форум ще се проведе в Бургас от 12 до 16 октомври 2020 г. Формулировката на неговата тема е: „Конфликти и катастрофи в римска и късноантична Тракия".

Целта на събитието е да събере специалисти от различни научни дисциплини, работещи по проблеми като нашествия, въоръжени конфликти, икономически кризи и природни бедствия в Тракия.

Това е четвърто издание на поредицата конференции RaLATh след тези в Пловдив (2016 г.), Мармара Ерелиси (2017 г.) и Комотини (2018 г.), уточняват от НАИМ.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки