Нов апарат помага за по-комфортно лечение на децата в УМБАЛ Бургас


Нов апарат помага за по-комфортно лечение на децата в УМБАЛ Бургас
Екипът на Второ детско отделение и ЕКГ-апарата
27 Август 2019, Вторник




Автор: Десант

Двуканална инфузионна помпа намалява наполовина времето, в което децата във Второ детско отделение в УМБАЛ Бургас трябва да стоят неподвижно на системи.

Помпата се използва за венозно вливане на медикаменти. Апаратът позволява едновременно вливане на два медикамента, което съкращава така трудното за децата стоене "мирно".

При стандартните инфузионни помпи, ако се налага лечение с повече от един медикамент, се изчаква първо да изтече единият, а след това се включва другият. Дарението, заедно с нов триканален ЕКГ апарат, е от фондация „Арусяк Чакърян”.

"Досега не разполагахме с подобна помпа и се радваме, че тя ще улесни както нашата работа, така и комфорта на пациентите ни. Всеки родител знае колко е тежко за детето да стои мирно, особено ако е болно. Благодарим на дарителите за този жест", каза д-р Хрипсиме Каспарян, началник на отделението.

Фондация "Арусяк Чакърян" е учредена през 2007 г. и носи името на д-р Арусяк Чакърян, детска лекарка, която през 1960 г. емигрира в Германия. Д-р Чакърян не спира да помага на детски болници в България до края на живота си, а след смъртта й делото продължава нейният син Магърдич Хачикян.

Фондацията е със седалище в Кьолн и основната й мисия е да подпомага обществената педиатрия в България. Заедно с дарението в УМБАЛ Бургас, тази година с подобна апаратура са подкрепени болници в Добрич, Варна и Сливен.


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки