Не тръгвайте на 27 юли към Мусала, ако ви е мила Рила


Не тръгвайте на 27 юли към Мусала, ако ви е мила Рила
Снимки Севдалина Пенева, личен архив
16 Юли 2019, Вторник


Ако наистина обичате планината, винаги можете да й отдадете нужната почит като се докоснете до нея и сами, без някой да ви организира в стадо

Автор: Светлана Николова

Истинските планинари, които търсят уединение сред красивата природа, няма да го намерят в Рила, ако са планували да се изкачат на връх Мусала на 27 юли.

Предупреждаваме, че на тази дата към най-високия връх на Балканския полуостров ще се изсипе море от неподготвени набедени туристи.

Засега участие в „най-масовото изкачване на Мусала“ са заявили стотици хора, очаква се бройката им значително да набъбне, хвалят се организаторите на частното събитие от български YouTube канал.



Хвалбата им обаче звучи като заплаха. В специално съобщение до медиите те уточняват, че „специална екипировка не е нужна, нито подготовка, само добро настроение и желание за приключение“.

Ако все пак някой сгъне по пътя, ще може да си купи храна от съпътстващите „био барчета“, които щели да бъдат на разположение на множеството по цялото трасе до върха, успокояват организаторите. Били подсигурени и рекламодатели, които да раздават тениски и вода.

Цялата дандания пък щяла да бъде заснета с дрон със съмнителната кауза „да се покаже красотата на България на малки и големи“.

Искрено се надяваме „малките и големите“, които ще се вържат на масовката, да не тръгнат към върха по джапанки и да отделят все пак малко време за подготовка. Също така, да имат предвид, че на Мусала в неделя валя сняг. И още – да не оставят в планината тонове опаковки и боклуци.



Ако ви е мила планината, винаги можете да `и отдадете нужната почит като се докоснете до нея и сами, без някой да ви организира в стадо. Решението е ваше.


В категории: Новини , Туристически обекти , Природа

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки