Спектър: Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” набира скорост


Спектър: Коалиция „Патриоти за Валери Симеонов” набира скорост
16 Май 2019, Четвъртък


Това сочат данните от последното социологическо проучване на агенция "Спектър"

Автор: Десант

Към днешна дата, силите на двете водещи партии сред твърдо деклариращите, че ще гласуват на 26 май са практически изравнени – БСП 33,4 % и ГЕРБ 33 %. Това сочат данните от последното социологическо проучване на агенция "Спектър".

Прави впечатление, че скандалите около управлението са разклатили периферията на ГЕРБ, докато проблемът на БСП е, че на този етап не привлича значителна подкрепа от своята електорална периферия.

Наличието на много неопределили се, но възнамеряващи да гласуват, затруднява категорични прогнози за крайния изход от този двубой. Повишава се значението на фактори като капацитет за организационна мобилизация, атрактивност на кампанията и представяне на водещите фигури в кандидатските листи в оставащите дни до изборите.

Най-вероятно изходът ще се предопредели от това коя от двете политически сили ще допусне повече грешки до края на кампанията.

„Патриоти за Валери Симеонов“ настига ВМРО “

Все по-интересна става предизборната борба от гледище на въпроса дали и колко други политически сили ще спечелят представителство в Европейския парламент, извън сигурните БСП, ГЕРБ и ДПС.

През втората седмица на кампанията динамиката в патриотично-националистическия сектор продължава.

Данните сочат изравняване на силите на „Патриоти за Валери Симеонов“ и ВМРО-БНД – делът на респондентите, които ги подкрепят е 4,1%.

В левия сектор прави впечатление възходящата линия на „Коалиция за България“, които към момента получават подкрепата на 3,5% от решилите гласуват. В дясно „Демократична България – Обединение“ засега успява да консолидира все повече фрагментирания вот за т.нар. „градска десница“ - 4,1%.

Тези формации, макар и в различна степен, имат реалистични шансове за успех в евроизборите, който ще зависи в крайна сметка от решението на колебаещите се към днешна дата избиратели. Въпреки видимото присъствие на „Воля“ (1,7%) и „Атака“ в кампанията, засега те изостават (1,3%).


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки