Първият по рода си детски вокален ансамбъл в България става на 55 години


Първият по рода си детски вокален ансамбъл в България става на 55 години
07 Януари 2019, Понеделник


Тържественото честване е насрочено за юни, когато на една сцена ще излязат над 100 деца от „Сребърни звънчета”

Автор: Десант

Първият по рода си детски вокален ансамбъл в България отбелязва през 2019 г. 55 години от създаването си. Тържественото честване е насрочено за юни.

Подготвяме грандиозен спектакъл. На една сцена ще излязат повече от 100 деца, заяви художественият ръководител на ДВА „Сребърни звънчета” при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна Юлия Недева.

На празненството ще бъдат поканени основателката на „Сребърни звънчета” Ангелина Милева и някои от първите й възпитаници от Кюстендил.



За годишнината във Варна се очаква да пристигнат също „звънчета” от Италия, Австрия, композитори и естрадни певци, с които е имало съвместни изяви през годините.

„Желанието ни е да превърнем тази годишнина в един голям празник не само за „Сребърни звънчета”, а и за Общински детски комплекс и цяла Варна”, каза още Юлия Недева.


Юлия Недева, художествен ръководител на "звънчетата

Преди 55 години в Кюстендил се ражда първият по рода си детски вокален ансамбъл. До 2014 г. редом с децата неизменно върви Ангелина Милева.

Милева е заслужил деятел на културата, носител на орден „Кирил и Методий” – Първа степен, носител на награда „Варна”, Почетен гражданин на Кюстендил. 

Художественият ръководител на „Сребърни звънчета” Юлия Недева е завършила Националната музикална академия. Работила е във Варненската филхармония. От 2006 г. е музикален педагог, а по-късно става и художествен ръководител на „звънчетата”.

Носител е на Златна значка на Съюза на музикалните дейци и награда „Варна”, която й е присъдена за високи творчески резултати при работата с деца и спечелени десетки призови места от участия в международни и национални конкурси.


В категории: Новини , Общини , Културен Десант

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки