Валери Симеонов: Вече не става въпрос за мен, а за управлението на България


Валери Симеонов: Вече не става въпрос за мен, а за управлението на България
16 Ноември 2018, Петък


Борбата продължава, радостта на опонентите ми е преждевременна, каза лидерът на НФСБ, който подаде оставка като вицепремиер

Автор: Севдалина Пенева

Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания и че тя удря върху рейтинга на правителството и се превръща в пречка за нормално функциониране на нормалното управление, каза лидерът на НФСБ.

Валери Симеонов подава оставка като вицепремиер, защото не иска да е причина за атаки към правителството, което е едно от най-успешните досега. Това обяви самият той тази вечер в Министерски съвет.

Срещу мен има силна медийна кампания, чийто акцент вече е насочен и срещу народни представители от Национален фронт за спасение на България, каза Валери Симеонов.

Моята оставка ще лиши протестите от техните основания, поне частично. Хайде сега да видим дали протестите ще продължат и с какви претенции. Иначе разбирам, че не съм добре приет в медийното пространство, защото аз съм нестандартен политик. Няма никаква драма, не го правя под никакъв натиск. Решението съм го взел след консултация с моите партньори, с г-н Каракачанов и не под натиска на Борисов, заяви Валери Симеонов.

„Подавам в оставка в качеството си на вицепремиер на Република България. Причините са продължаващата медийна кампания, особено засилила се в последните два дни, която е продължение на кампанията, проведена спрямо мен. Тя вече поставя акцент не върху моята личност, а и върху народни представители от НФСБ. Пак по същия начин - с частично публикуване на изказване и търсене на вина в мои съпартийци.

Вече ясно си давам сметка, че става въпрос за медийна кампания и че тя удря върху рейтинга на правителството и се превърща в пречка за нормално функциониране на нормалното управление.

Не става въпрос за мен, а за управлението на България. А това е едно от най-успешните управления. Не мога да си позволя да съм причина за атаки към него, към настоящият момент най-моралната постъпка е да подам оставка.

Както вече съм казвал, не ми е детската мечта да бъда вицепремиер, за това са настоявали моите партньори.

Не съм добре приет в медийното пространство защото не съм стандартен политик, защото съм деен, упорит във всичко, което правя и защото не спестявам истината”, каза Валери Симеонов и припомни накратко това, което той и кабинетът му са свършили досега.

Сред личните му заслуги е завършването на защитното съоръжение по границата с Турция, обявяването му за обект от стратегическа важност, както и  осигуряване на средства за неговата поддръжка.

Създаването на работна група за Витоша, прокарването на разрешение за втори лифт на Пирин, осигуряването на бизнеса с работна ръка, промяната на условията за получаване на синя карта за българите от Молдова и Украйна, наети да работят в България, откриването на самолетна връзка София – Одеса, спирането на подаряването на 700 дка земя на Бузлуджа, осигуряване на водоснабдяване на ГКПП Калотина, са също част от свършената работа на кабинета на вицепремиера.

Пак негова заслуга са промените в редица закони - за шума, хазарта, за местните данъци и такси, които предстои да бъдат внесени в парламента.

Борбата продължава, основанието за радост към мен от страна на моите опоненти е преждевременно, каза още Валери Симеонов.

Междувременно стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е приел оставката му.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
IZBIRATEL
19.11.2018 15:12:14
0
0
TOVA NJMA DA RESHI,,PROBLEMA,,-SAMO SHTE,,NALEE VODA V MELNITZATA,,NA TEZI KOITO IGRAJAT TOZI
,,IMPERSKI STIL,,-S,,EDIN KURSHUM-DVA ZAEKA,,!KATO OSNOVNIJT UDAR E SRESHTU PATRIOTI4NATA IDEJ!
SLED MNOGOGODISHNI MAKI NAI-POSLE PATRIOTITE SA VAV VLASTA!EDINSTVENATA VAZMOZNOST DA SE PROMENI NESHTO OT DOSEGASHNATA ,,SISTEMA,,NA UPRAVLENIE!UDRJ I PO,,VJRATA,,NA IZBIRATELJ V PATRIOTI4NATA IDEJ!TOVA E DNESHNATA,,SHIPKA,,KOJTO TRJBVA DA SE,,USTOI,,NA VSJKA TZENA!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки