Вижте мотива на КЗК да отхвърли жалбата на Община Поморие за концесията на източния плаж


Вижте мотива на КЗК да отхвърли жалбата на Община Поморие за концесията на източния плаж
01 Ноември 2018, Четвъртък


Разпоредил съм най-кратки срокове, в които да обжалваме Решението пред ВАС, каза кметът на града Иван Алексиев

Автор: Янко Крумов

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отказа да бъде образувано производство по жалбата на Община Поморие, с която кметът Иван Алексиев настоява за спиране на процедурата за определяне на концесионер на плаж „Поморие-изток”, поради нищожност. Това съобщават от пресцентъра на морския град.

Мотивите на КЗК са, че не е спазен 10-дневния срок за обжалване от обнародването на Решението за предоставяне на концесия за плажа в Поморие в „Държавен вестник”.

До подаване на жалба се стигна след като Министерството на туризма обяви конкурс за определяне на концесионер на морски плаж „Поморие-изток” и стана ясно, че концесионната територия неправомерно обхваща общинска собственост, като част от градската инфраструктура, а именно ул. "Крайбрежна", която е транспортна улица и пешеходна зона.

Въпреки изложените от кмета Алексиев мотиви, че според предвидената в закона правна възможност не може да се предоставя концесия върху територия, която не съставлява морски плаж (каквато е улицата), според КЗК това твърдение е без правно основание, а административният акт, издаден от Министерството на туризма, не може да бъде оспорен извън горецитирания 10-дневен срок.

„Лично за мен, мотивите за отказа на КЗК са меко казано странни, но не аз ще коментирам това, а компетентните органи. Разпоредил съм най-кратки срокове, в които да обжалваме Решението пред ВАС. Законът ни дава тази възможност и ние ще се възползваме от нея. Казах го преди, казвам и сега, че Община Поморие ще защитава интересите, поминъка и достойнството на поморийци, по всички разрешени от закона начини. Аз вярвам, че българският съд ще вземе най-правилното решение за поморийци, но вярвам и в поморийци и в тяхната подкрепа, че заедно ще продължим да отстояваме и защитаваме както интересите на държавата, така и нашите местни интереси, на местните хора”, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки