Карнобат ще е домакин за пети път на Балканския фестивал на изкуствата


Карнобат ще е домакин за пети път на Балканския фестивал на изкуствата
Снимка: Флагман
11 Юни 2018, Понеделник


Своите умения ще представят талантливи изпълнители от България, Албания, Румъния, Македония, Сърбия и Република Сръбска (част от Босна и Херцеговина) да представят своите умения

Автор: Десант

За пета поредна година Карнобат ще бъде домакин на Балканския фестивал на изкуствата и ще даде възможност на талантливи изпълнители, танцьори, певци и артисти от България, Албания, Румъния, Македония, Сърбия и Република Сръбска в Босна и Херцеговина да представят своите умения.

Фестивалът, който ще се проведе от 15 до 17 юни, отново ще превърне Карнобат в една голяма открита сцена, на която балканските народи ще покажат, че могат заедно да се забавляват, веселят и да създават силни връзки и приятелства помежду си.

В афиша на петото издание личат имената на фолклорен ансамбъл „Лупчо Сантов“ от Македония, фолклорните ансамбли „MQESIA“ и „AFERDITA“ от Албания, „Prosvjeta“ Rudo от Република Сръбска в Босна и Херцеговина, състави от Румъния и Сърбия.

По традиция Балканският фестивал на изкуствата ще събере на едно място и представители на различни музикални жанрове и танцови изкуства.

И тази година за единствения на Балкански полуостров турнир Бийт Бокс Батъл – The Official Bulgarian Beatbox Battle в Карнобат ще пристигнат лидери в този музикален стил.

Победителят от „битките“  в Карнобат ще получи правото да участва в Петото издание на световния турнир по beatbox – BEATBOX BATTLE WORLD CHAMPIONSHIP 2018 в Берлин между 2 и 5 август.

Зрителите от града, общината и от цялата страна ще могат да се насладят и на уменията на участниците в брейк състезанието „Карнобатъл“.

Освен взискателната публика изпълнителите ще трябва да впечатлят международното жури в състав: B-BOY JANDRO – SHAKE STYLES CREW от Барселона, Испания, B-BOY NASSO-LA SMALA от Бордо, Франция, MOCHACHO –Monstribe Crew от България.

Балканският фестивал както винаги ще направи своя реверанс към почитателите на рок музиката. Този път на сцената здраво ще забият ямболските рокаджии от SECONDAY, победители в Piraeus Battle of The Bands
Основната група ще бъде JEREMY, в чиято визитка прави впечатление това, че през февруари 2016 год. рок групата Куин ги избира за подгряваща група на концертите си в България, Полша и Румъния.

Финалистите от втория сезон на формата „Гласът на България“ група „Бижу“ към Народно читалище „Съгласие“ Ямбол също ще пристигнат в Карнобат , за да представят своя богат репертоар, включващ класически песни, вечни български хитове и фолклор.

А един от най-очакваните концерти в афиша на фестивала е този на музикалните сензации Елия, Никол, Валентина и Еленонора от група „4Magik“ , победител в петото  издание на  „X Фактор“ България

Балкански фестивал на изкуствата в Карнобат ви отправя покана за среща с артистични и талантливи посланици от няколко съседни на България страни.


В категории: Новини , Традиции , Фолклор

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки