Прекратиха издирването на Боян Петров. Негов приятел: "Бог да го прости!"


Прекратиха издирването на Боян Петров. Негов приятел: "Бог да го прости!"
16 Май 2018, Сряда


Не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем, знаейки, че всичко възможно наистина беше направено, написа във Фейсбук Кирил Петков, който днес е летял с хеликоптера за последно търсене на алпиниста

Автор: Десант

Не открихме Боян, но сега можем да си тръгнем, знаейки, че всичко възможно наистина беше направено. "Бог да го прости Боян!" Това  написа на страницата си във Фейсбук приятелят му Кирил Петков, който днес е летял с хеликоптера за последно търсене на алпиниста.

Стигнахме до 7400 м височина (лагер 3) и после бавно прелетяхме до базовия лагер, като се оглеждахме от всички страни. Времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без аклиматизация. След това в ниската част на планината направихме много заходи. Целият високопланински полет беше 1 час и 30 минути, пише Петков.

Той благодари на "10-та приятели на Боян, които вчера финансираха този полет директно, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите пилоти на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се осъществи!". 

Боян Петров е в неизвестност от 3 май, по данни на други алпинисти под Шиша Пангма. Китайските власти го смятат за изчезнал на 5 май. Кога ще бъде обявен официално край на издирването решава ръководството на китайския екип, който участва в него.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки