МОСВ организира кръгла маса по казуса „Ски зона Банско“


МОСВ организира кръгла маса по казуса „Ски зона Банско“
10 Декември 2017, Неделя


На срещата е поканен да присъства и заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов

Автор: Силвия Горанова

С цел осигуряване на прозрачност за проектите на решения на Министерски съвет за Национален парк „Пирин“ и „Ски зона Банско“, Министерство на околната среда и водите организира кръгла маса с участието на заинтересованите страни, съобщават от ведомството.

На срещата ще бъдат дискутирани проектите на решения на МС за промяна на плана за управление на Национален парк „Пирин” и за даване на съгласие за сключване на допълнително споразумение за изменение на договор за предоставяне на концесия върху защитена територия, изключителна държавна собственост, представляваща част от Национален парк „Пирин“, община Банско, област Благоевград за изграждане и експлоатация на „Ски зона с център гр. Банско“.

Събитието ще се състои на 11 декември, понеделник, от 14,00 часа в сградата на Министерство на околната среда и водите, на бул. „Мария Луиза“ № 22, зала „Сутерен“.

Поради малкия капацитет на залата, в която ще се провежда кръглата маса, за журналистите ще бъде осигурено онлайн излъчване в същата сграда, зала 103, както и на интернет страницата на МОСВ.

Поканени да участват в срещата са заместник министър-председателят по икономическата и демографска политика Валери Симеонов, министърът на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на туризма Николина Ангелкова, Красен Кралев - министър на младежта и спорта, Григор Гогов - изпълнителен директор на изпълнителна агенция по горите, народни представители от Благоевградска област, кметовете на общините Банско, Благоевград, Разлог и Симитли и др. представители на държавни, общински и неправителствени организации.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Силвия
12.12.2017 05:58:57
0
0
Да седнат и да се разберат най-после за тази ски зона и да се приключи дългогодишната сага. Няма как да развиваме какъвто и да било туризъм ако няма стратегия и визия, които да са съчетани с всички заинтересовани страни. Хубаво е да се правят подобни инициативи и то не само за този случай, а и за всякакви други теми.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки