Сензационно: Наистина ли е открит знакът на Орфей


Сензационно: Наистина ли е открит знакът на Орфей
Снимка: 24rodopi.com
04 Септември 2017, Понеделник


Един изследовател случайно се озовал на мястото, което дава отговори на въпроси, които от десетилетия терзаят колекционери, археолози и иманяри

Автор: Десант

Открит е знакът, насочващ към мистичната Лира на Орфей. Това разкри и показа пред 24rodopi.com един от известните изследователи в България, случайно се озовал на мястото, което дава отговори на въпроси, които от десетилетия терзаят колекционери, археолози и иманяри.

„Бил съм и преди години на същото място, но знакът е бил покрит с мъх. Някой или някои, които търсят нещо голямо са минали и са стигнали до знака“, заявява изследователят.

Предполага се, че издълбаният знак е ориентир към мястото, където се предполага, че има заровен златен предмет.

Археолози, изследователи и колекционери на ценни предмети смятат, че Орфей - митичният цар на траките, син на бог Еагър (Аполон) и нимфата Калиопа, е живял на територията на днешните Източни Родопи. Животът му е осеян с множество легенди и предания, за волята му да научи траките на мир, за трагичната му любов, която довела и до смъртта му, но най-ярко откроените са за дарбата му като музикант и певец.

Орфей имал чудодейна лира, със седем струни. Когато засвирел и запеел, птиците замлъквали, горските зверове лягали смирено в краката му, вятърът спира да духа, за да се чуе неземния му глас из целите Родопи.

Виж  още по темата:
Как и къде бе открито изображението с лирата на Орфей


В категории: Археология , Праистория , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки