Стара Загора се гордее с талантливите си творци


Стара Загора се гордее с талантливите си творци
17 Май 2017, Сряда


Това каза областният управител Гергана Микова. Тя избра една от първите й срещи в града на липите да бъде с представителите на културните институции

Автор: Десант

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с ръководителите на трите най-големи културни институции в Старозагорска област – Драматичния театър „Гео Милев”, Държавната опера и Държавния куклен театър.

На разговора присъстваха директорът на театъра Ивелин Керанов, директорът на Операта – Огнян Драганов и зам.-директорът Красимир Червилов, директорът на Кукления театър Дарин Петков и зам.-директорът Татяна Калчева.

Държах една от първите ми срещи след встъпването ми в длъжност да бъде с представителите на културните институции, защото съм си поставила като основен приоритет в работата културата и образованието. За мен те са точно толкова важни, колкото и икономическото развитие на региона и повишаването на стандарта на живот на неговите жители”, каза на своите гости г-жа Микова.

Тя допълни, че в последните години двата театъра и Операта в Стара Загора са нагледен пример не само за оцеляване в условията на пазарна икономика, но и за размаха на талантливите старозагорски творци, които създават прекрасни постановки.

„Много от тях вече са получили заслужено признание на националните сцени и в различни конкурси. Уникални са спектаклите на нашите режисьори, сценаристи и актьори”, каза областният управител.

На срещата бяха обсъдени възможностите за популяризиране на постановките на театрите и на Операта в национален мащаб, така че те да могат да привлекат в областния град още повече зрители от цялата страна и да превърнат региона в атрактивна дестинация за културен туризъм.


В категории: Новини , Общини , Населени места

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки