А вие бебеносещи майки ли сте!?


А вие бебеносещи майки ли сте!?
09 Май 2017, Вторник


Поредното „гениално“ новаторство в българския език върви в комплект с „активни родители“. И задължително с флашмоб, пърформанс или поне със семпла инсталацийка

Автор: Севдалина Пенева

„Бебеносещи майки превземат Южния парк“ ще събере много активни родители в Южния парк на 14 май“. Така анонсират рекламната си проява вносители на слингове, ергонономични раници и др. видове „носилки“ за бебчета.

Преди да стигнем до същинската част на съобщението и да разберем кой стои зад поредното „гениално“ новаторство в българския език, можехме да се закълнем, че инициативата е дело на НПО, усвояващо щедри грантове за промиване на мозъци и създаване на иреални вселени с цел да откъснат хората в активна възраст от действителността.

Сещате се, това са всички онези дейности, към които задължително се лепи „активни“ и „устойчиви“, без значение дали става дума за развитие, равновесие, родители или за... козунаци. Да, точно така – по Великден едно НПО организира „Празник на козунака, справедливо и устойчиво произведен”. 

Мода, ще каже някой. Туй  Flash Mob, туй пърформанс, туй инсталации... Не звучи ли „по-така“, Сорос или Америка за България няма да си развържат кесиите, пък знаете, в днешно време само те плащат за простотии. За най-сигурно вкарайте в „проекта“ (сега на всичко така му викат, дори на ново музикално парче) поне един гей, двама-трима роми и работата ви е в кърпа вързана.

Но да не се отплесваме. Темата беше за предстоящия флашмоб, предназначен за „бебеносещи майки“. Ето какво четем в прессъобщението на инициаторите:

„Бебеносенето е опция, която може да бъде опозната по-добре, особено ползите за бебето и за родителите. Доказано е, че бебеносенето води до по-добро развитие и подобрява здравословното състояние на бебето, че носените бебета плачат по-малко и се учат по-бързо. Ползите за родителите са неоспорими – гарантира им спокойствие и освобождава ръцете им.“

Ех, какви ли бяха майките, преди са появят активните бебеносещи и бебекърмещи?
А, вие, мами, бебеносещи ли сте?


В категории: Новини , Коментари

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Люси Атанасова
30.10.2017 19:32:14
0
0
А вие изобщо дадохте ли си труда да разберете какъв е справедливо и устойчиво произведеният козунак? Със съставки с произход от България, справедливо заплатени на производителите, без изкуствени добавки, оцветители и набухватели, с яйца и захар вместо яйчен прах от Китай и подсладители, които увреждат здравето! Да бяхте прочели плаката, обявата!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки